HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Horváth Anna : A kincses tó

2017.02.23. 17:00 Péterfy

Az Arany tó választotta el az emberek világát az állatok földjétől. A tó vízében valamikor a régi időkben aranyat találtak. Akkoriban az ott élő emberek nagyon szegények voltak, az arany viszályt szított köztük. Rokonok vesztek össze, barátok estek egymás torkának. Az állatok nyugalmának is vége szakadt, földjüket kincskeresők lepték el. A megrémült állatok a tündér királyhoz fordultak segítségért. Sokáig tartott mire megállapodtak a betolakodókkal, de végül sikerült. Az egyezség szerint az emberek minden évben kaptak az aranyból, de cserébe fel kellett hagyniuk a bányászattal.
            A béke kora köszöntött be a tó partjára, és sokáig ott is maradt. Az emberek nyugalomban éltek, az arany legendája feledésbe merült. A mai napig!
                                                                    FOLYTATJUK!

to.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr4412285531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása