HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Pénz7 2017

2017.03.23. 20:43 Péterfy

Iskolánk részt vett az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Pénz7 2017  témahét programjában. A pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete 2017. március 6. és 2017. március 10. között került meghirdetésre. A Pénz7 témái közül a „Bankoljunk okosan!” témakörrel ismerkedtek meg ötödik osztályos tanulóink.

A tanulók örömmel vettek részt a programban. A feladatok megoldása során meglepő aktivitást mutattak. Bizonyították, hogy széles látókörrel rendelkeznek banki ismeretek terén. Az alábbiakban néhány írást olvashatnak tanulóink tollából:

„ A pénzügyek

Egyik technika órán tanárnőnk új témával állt elő. Pontosan a pénzügyekkel. Az osztályunknak nem volt annyira idegen ez a témakör, hisz az évek alatt pár dolgot láthattunk a szüleinktől.

Klára néni csoportokba osztott bennünket. Amikor mindenki leült, Klára néni képeket vett elő és kihívott pár gyereket. Ezek a képek banki, pénzügyi dolgokat ábrázoltak, mint például pénz, maga a bank, bankautomata, stb. Ezek segítségével oldottuk meg az első feladatot.

Sok más érdekes feladat is volt, amiben megmutathattuk matematika és szövegértés tudásunkat. Szerintem ez a projekt hasznos és élvezhető, hisz egy ki bepillantást nyerünk a felnőttek pénzügyi folyamatába.

Rájöttem, hogy hasznos, ha matematika órán megtanuljuk az osztást és magyar órán gyakoroljuk a szövegértést, mert a jövőben hasznunkra fog válni.”

Baksai Bernadett - 5/a. osztály

dscf2475.JPG

Mit tanultunk a pénzről?

            Ezekben a napokban a pénz használatával ismerkedtünk. Megtanultuk, hogy mi a bank, a bankszámla, a bankjegy kiadó automata, a hitel és a törlesztés.

            Ahhoz, hogy az ember pénzhez jusson dolgoznia kell, a munkájáért fizetést kap. A fizetést utalhatják bankszámlára, vagy készpénzben is átveheti. Pénzét a számlájáról a bankkártyájával tudja az automatából kivenni. Ez azért praktikus, mert akkora összeget tud felvenni amekkorára épp szüksége, van. A pénzfelvétel több lépésből áll: - a megfelelő nyelv kiválasztása, - azonosító kód megadása, - tranzakció kiválasztása, - az összeg meghatározása, - pénz és bizonylat átvétele. A kód négy számjegyű, bizalmas adat. Lehetőleg próbáljuk megjegyezni, a kártyával egy helyen sohase tároljuk. Ha több pénzre van szükségünk, mint amennyi a számlánkon rendelkezésünkre áll hitelt vehetünk fel. A hitel törlesztésekor kamatot számolnak. Mi a törlesztés? A törlesztés az, amikor visszafizeted a kölcsönzött összeget.

          Pénzünkkel okosan kell gazdálkodni. Soha ne költsük felesleges dolgokra!  

Horváth Anna – 5/b.

dscf2470.JPG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr4312365541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása