HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Kővári Júnó: Nem kell a kirakat tökéj szenteste

2017.12.14. 21:30 Péterfy

  A karácsony. Ilyenkor mindenki kedves, elfogadó, nagylelkű és vidám… pontosabban ezt várjuk el mindenkitől. Végül is mi oka lenne bárkinek a szomorkodásra? Karácsonyi dalok szólnak mindenhol, kivilágítottak a házak, finom illatok szállnak a levegőben, ezek megihletettek már költőket, festőket, filmrendezőket és énekeseket is. Miért pont te maradnál ki ebből a felemelő és átható érzésből? Ez az ünnep tele van lehetőségekkel a meghitt pillanatokra, szeretet kinyilvánításokra, de sajnos nagy veszekedésekre is.

   Az ünnep igazából december 24-én van, mégis majdhogynem már november végén másról se hallani, mint a karácsonyról és néha szilveszterig is eltarthat az ünnepi. Természetesen fel kell készülni a szentestére, nem lehet 25-én már úgy tenni mintha előtte nap semmi se történt volna, és nem tudjuk ráhangolódás nélkül élvezni ezt az időszakot, de igencsak ártalmas túlzásokba esni. Folyamatosan mutatják az idillibbnél idillibb képeket, a tv, az internet, a család, mind-mind arra sarkall, hogy élvezd az ünnepeket amennyire csak tudod és annál is jobban, akár erőn felül is. Süss annyi sütit amennyit csak tudsz, díszítsd ki úgy a lakásodat, hogy tenyérnyi hely se maradjon, ahol nincs az ünnepnek nyoma, vegyél olyan jó ajándékot, hogy mindenki eldobja az agyát, függetlenül attól, hogy nem is szívből jön, csak versenyszellemből, takaríts addig, míg le nem gyűr az izomláz, és magától értetődően mindezt tedd hatalmas mosollyal az arcodon… egész decemberben! Bizony sokan próbálnak ezeknek megfelelni és velük szokott meg történni, hogy mire a karácsonyt ki kellene élvezni, már se erejük, se kedvük, se semmijük sincs, az eredetileg kellemes várakozás át megy frusztrációba, és ha elfogy a türelem, akkor csúnya lelki sebeket lehet okozni vagy beszerezni. Így fordítjuk ellenünk a szeretet ünnepét.

  A karácsony szóljon a szeretteinkkel töltött időről. Nem megy vérre semmi, ha csak egy fenyőfa van, vagy csak egyféle étel, az is elég, mert a boldog pillanatok mellett ezek a hiányosságok eltörpülnek. Segítsünk másoknak, nevessünk gondtalanul! Ha készülődünk, tegyük a saját ritmusunknak megfelelően, békésen álljuk körül 24-én a karácsonyfát, éljük meg cukormáz nélkül, ne görcsöljünk rá a tökéletességre. Legyünk egymásért úgy, hogy nem válunk közben a saját magunk ellenségévé.  

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr8613484121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása