HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

  • Péterfy: Gratulálunk mindenkinek, aki dicséretet kapott az iskolagyűlésen! A szakkör tagjai (2013.01.21. 14:05) Iskolagyűlés 2013.január

Címkék

Ha én nagycsoportos óvodás lennék...

2018.02.09. 12:55 Péterfy

kep_2.jpg

Mi lenne, ha újra nagycsoportos ovisak  lennénk?

Ha újra ovisok lennénk, biztosan megint ide jelentkeznénk a Péterfybe iskolaválasztás előtt. Mert ha megint kéne döntenünk, biztosan ezt választanánk. Az irodalmi színpad mellett sok érdekes szakkör van.  Példa az újságíró szakkör, fejlesztők, tehetséggondozók és sportszakkörök (pl. kézilabda, foci aerobik). A tanítók és a tanárok nagyon kedvesek. Rengeteg eseménydús programot, bált és műsort szervez az iskola. A mi kedvencünk  a farsang, de ezenkívül van még sportnap, különféle ünnepélyek, a felsősöknek Mikulásbál. Kézműves foglalkozásokon is részt vehetünk : origami - és rajzszakkörön. Nagyon szórakoztató is van, a dráma szakkör. Persze mindegyik nagyon mulatságos. Táborokba is lehet jelentkezni, erdei iskolába , alsósoknak  a Csónakázó—tónál  és nyári táborba  Balatonmáriára. Még sok minden van ebben az iskolában!  Mindezért  szeretnénk a Péterfybe járni!

Bányai Blanka, Horváth Anna  6.b -egykori ovistársak

 

Szólj hozzá!

A középiskolai felvételi margójára... Kővári Júnó írása

2018.02.09. 12:40 Péterfy

Az tudatosságra nevelés jó, de…

 A Légy jó mindhalálig című regényben van egy sokat mondó jelenet. Nem írom le, a lényege az, hogy a 12 éves diák Misi, akkor döbben rá, azért kell tanulnia, hogy majd állása lehessen, s így már nem is találja olyan jónak a tananyagot.

Minket ezzel már beoltottak, felső tagozatba lépésemkor így köszöntöttek. A jó jegyeket elsődlegesen nem szorgalomból, bizonyítási vágyból vagy éppen a tananyag szeretetéből próbáltam megszerezni. Félelemből. Nem kell folyamatos, pánikos szorongásra gondolni. A mértéke mindig más és más, néha megbúvó drukk, helyenként görcs a gyomorban, de előfordul az a fajta remegés, amely úgy önti el az embert, hogy minden ereje elszáll. Rendben ez ritka és diákja válogatja, van, aki soha nem él át ilyet vagy már túl későn.

 A felvételi viszont pont ilyen volt, a két teszt közti szünetben azt hittem összeesek. Mégis itt vagyok és mégis sikerült, ahogy majdnem mindenki másnak is. Bármilyen rémisztőez az egész, azért próbálkozunk, de vannak bizonyos fájdalmas pontok. Például a folyamatos figyelmeztetések. Gimnáziumba csak akkor menj, ha utána tovább tanulsz. Kőműves hiány van, jól gondold meg! Hova vesznek fel ilyen jegyekkel? Ez már csak nehezebb lesz. Legyen b tervetek. Ez bele számít ám a felvételibe!

 És még sok-sok egyéb. Félre értés ne essék, köszönöm, hogy gondolnak rám, hogy próbálják egyengetni utamat, viszont ez egy idő után kártékony lehet. Azok közül, akiknek tényleg össze kellene szedniük magukat csak kis réteg figyel fel, a többit továbbra se izgatja a dolog. Annál is inkább azokat, akik tennék a dolgukat, mert ezek után rágörcsölnek.

A felvételi nehéz, bárki bármit is mond. Igen, megviseli a lelkünket, hiába vagyunk még szinte gyerekek, idegeskedünk és stresszezünk. Igenis és nagyon is és csak azért is. Nem tudom, örüljek vagy szomorú legyek, azért amiért engem tudatosra, de az által kissé bizalmatlanra és félősre neveltek. Én már tudom, amit Misi az én koromban még nem tudott és ezt előnyömre is fordíthatom, de megvan az ára.

Szólj hozzá!

Farsangra várunk

2018.01.25. 13:41 Péterfy

Gyere el február 2-án farsangolni! A Péterfy iskola aulájában tartunk egy felsősöknek szóló bált. Délután fél 5-től fél 8-ig tart. Minden péterfyst és a szüleit, no meg a külön meghívottakat szeretettel várjuk! A büfében finom sütemény és torta vár. A belépő 300 Ft személyenként. Jó szórakozást!

Bányai Blanka 6.b

farsang_1.jpg

Szólj hozzá!

Farsangi meghívó

2018.01.25. 13:36 Péterfy

farsangi-jelmezek-az-unnepek-aruhazan.jpg

Február 2-án téged is vár a felsős farsang! Jó szórakozás a barátainkkal együtt bulizni. Kérhettek zenét, amire táncolhattok.Ehettek finom szendvicseket és sütiket! Az én kedvencem például a kosárka.Próbálj szerencsét a tombolán! Mindenféle érdekes dolgokat tudsz nyerni vele. Csodálatosan fel lesz díszítve az aula. Ha szeretnél, ölts jelmezt! Néhány osztály produkcióval is készül. Nagyon viccesek szoktak lenni! A mulatság 16.30-tól 19.30-ig tart.

Gyere el, várunk szeretettel!

Horváth Anna 6.b

Szólj hozzá!

Színházban jártunk

2018.01.25. 13:19 Péterfy

Múlt szerdán nem fértünk a bőrünkbe, mindenki a délutáni színházi előadásról beszélt. A Pannon Várszínház színészei játszottak a művelődési házban.

Fél kettőkor gyülekeztünk az aulában, majd elindultunk. A színházban hatalmas tömeg fogadott bennünket, a ruhatár csordultig telt kabátokkal. A helyünk igazán nagyszerű volt, az ötödik sorba ültettek bennünket. Miután megtelt a nézőtér, megkezdődött az előadás. A díszletet nagyon praktikusan, padokból készítették, amelyek összeépítve farakásokat formáztak. Ugyanis A Pál utcai fiúkat néztük meg. A kedvenc jelenetem az volt, amikor a vörös ingesek megtalálták a nekik otthagyott üzenetet: „Itt jártak a Pál utcai fiúk”. A csata jeleneteit is kiválóan megoldották. Mivel közel ültünk a színészekhez, vízcseppeket és füstöt is kaptunk.

Nagyon tetszett az előadás, ajánlom mindenkinek.

Horváth Anna

apalutcaifiuk0241.jpg

SZEREPLŐK: 

RÁCZ TANÁR ÚR/ JANÓ, A GRUND ŐRE: Kiss T. István 

A Pál utcaiak:

BOKA: Szelle Dávid

NEMECSEK: Szente Árpád Csaba

GERÉB: Zayzon Csaba

CSÓNAKOS: Punk Péter

KOLNAY: Molnár Ervin

BARABÁS: Ruff Roland

WEISZ: Gábor Márkó​

RICHTER: Farkas-Csányi Attila

CSELE: Gönczi Jakab

LESZIK: Magyar János

 

A Vörösingesek:

ÁTS FERI: Kékesi Gábor

AZ IDŐSEBB PÁSZTOR: Keresztesi László

A FIATALABB PÁSZTOR: Lenchés Márton

SZEBENICS: Kovács Gábor

Kátai Norbert / Órás Martin, Schafer Benedek, Kiss Máté, Pásztor Richárd, Simon Patrik, Patkó Ádám

 

Játéktér: Vándorfi László

Jelmeztervező: Justin Júlia

Rendezőasszisztens: Lenchés Márton és Dudi Viktória

Koreográfus: Krámer György 

Rendező: Vándorfi László

 

Szólj hozzá!

Boldog új évet!

2018.01.10. 21:31 Péterfy

ev.jpg

 Jó lenne, ha olyan tulajdonsággal rendelkeznénk, mint a jövőbelátás. Nem érne semmi váratlanul, tudnánk, hogy mivel ajándékoznak meg az ünnepek alkalmából, és persze minden dolgozatban tudnánk a tökéletes választ.

 Remélem ebben az évben minden teljesülni fog amit szeretnék. A tanév végi kitűnő bizonyítvány, a jó eredmény a versenyeken, a pihenésben gazdag szünetek és az izgalmas kirándulások. Alig várom már az idei új mozifilmeket. Bízok benne, hogy a forgatókönyv írók izgalmasabbnál izgalmasabb történeteket írnak a filmekhez.

 Ha jobban belegondolok, nem is kéne látnoki képesség. Akkor semmi izgalmas nem történne az életben. Izgatottan várom az új év rejtelmeit.

Sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánok mindenkinek!

 

Interjúk

Kíváncsiak voltunk arra, hogy az emberek mit remélnek ettől az évtől. Gyerektől, felnőttől megkérdeztük : Mit vár 2018-tól? Sokszínű és egyedi válaszokat kaptunk, de mindegyikben szerepelt az egészség szó.

A legtöbb tanulótól ilyen válaszokat kaptunk: ne történjen semmi rossz, ne legyen annyi tanulnivaló, jó egészség, ne legyen veszekedés, a barátok béküljenek ki. A legaranyosabb válasz is megszületett: Jó focista szeretnék lenni!

A felnőttek ezt mondták: békesség, legyen mindenki egészséges, összetartsanak a családok, az embereknek legyen munkája, gazdagság, sikerüljenek a célok és a tervek, nyugodt országot, ahol jó élni és dolgozni. A legkülönlegesebb válasz ez volt: Sikerüljön a lányom érettségije és a felvételije.  

Horváth Anna

Új év, mindenki kívánhat valamit. 2018-tól is sokat várunk el, mint ahogy a többi évtől is. Én például szerencsésebb évet kívánok magamnak és mindenkinek, mint a tavalyi volt. De sokan kívánnak családjuknak, barátaiknak egészséget, boldogságot. Nem maradhat ki, hogy valaki szeretné kedvenc elfoglaltságát, szenvedélyét fejleszteni. A fiatalabbak körében a kevesebb, könnyebb tanulnivaló jellemző, az idősebbek céljaik eléréséért küzdenek.  Ahány ember, annyi kívánság. Ki tudja, mit hoz 2018?

Bányai Blanka

Szólj hozzá!

Horváth Anna: Az én felnőtt karácsonyom

2017.12.17. 18:47 Péterfy

Már napokkal karácsony előtt elkezdenék készülni.
Először a bevásárlást intézném el. A gyerekeimnek megvenném az ajándékokat,
a vacsorához a hozzávalókat, a dekorációhoz a díszeket és kiválasztanám a
fenyőfát. Jó magas és széles fánk lenne. A díszek nagy részét a porontyokkal
készíteném. Papírból vágnánk ki csillagokat, fenyőket, hópelyheket, angyalokat
és hóembereket. Az ablaküvegre ablakmatricákat ragasztanánk. Karácsony
napján megsütnénk a sütiket és megfőznénk a vacsorát. Az asztalt is gyönyörűen
megteríteném. Persze a készülődésben mindenki segítene. Az ajándékbontás
lenne a legjobb. A gyerekek arcán a széles mosoly és a ragyogó szemek mindig
boldoggá tennének. A karácsonyi családi mozizáskor viccesebbnél viccesebb
karácsonyi filmeket néznénk. Másnap meglátogatnánk a nagyszülőket.
Mindig szeretni fogom a karácsonyt, ha felnövök, akkor is.

fa.jpg

Szólj hozzá!

Kővári Júnó: Nem kell a kirakat tökéj szenteste

2017.12.14. 21:30 Péterfy

  A karácsony. Ilyenkor mindenki kedves, elfogadó, nagylelkű és vidám… pontosabban ezt várjuk el mindenkitől. Végül is mi oka lenne bárkinek a szomorkodásra? Karácsonyi dalok szólnak mindenhol, kivilágítottak a házak, finom illatok szállnak a levegőben, ezek megihletettek már költőket, festőket, filmrendezőket és énekeseket is. Miért pont te maradnál ki ebből a felemelő és átható érzésből? Ez az ünnep tele van lehetőségekkel a meghitt pillanatokra, szeretet kinyilvánításokra, de sajnos nagy veszekedésekre is.

   Az ünnep igazából december 24-én van, mégis majdhogynem már november végén másról se hallani, mint a karácsonyról és néha szilveszterig is eltarthat az ünnepi. Természetesen fel kell készülni a szentestére, nem lehet 25-én már úgy tenni mintha előtte nap semmi se történt volna, és nem tudjuk ráhangolódás nélkül élvezni ezt az időszakot, de igencsak ártalmas túlzásokba esni. Folyamatosan mutatják az idillibbnél idillibb képeket, a tv, az internet, a család, mind-mind arra sarkall, hogy élvezd az ünnepeket amennyire csak tudod és annál is jobban, akár erőn felül is. Süss annyi sütit amennyit csak tudsz, díszítsd ki úgy a lakásodat, hogy tenyérnyi hely se maradjon, ahol nincs az ünnepnek nyoma, vegyél olyan jó ajándékot, hogy mindenki eldobja az agyát, függetlenül attól, hogy nem is szívből jön, csak versenyszellemből, takaríts addig, míg le nem gyűr az izomláz, és magától értetődően mindezt tedd hatalmas mosollyal az arcodon… egész decemberben! Bizony sokan próbálnak ezeknek megfelelni és velük szokott meg történni, hogy mire a karácsonyt ki kellene élvezni, már se erejük, se kedvük, se semmijük sincs, az eredetileg kellemes várakozás át megy frusztrációba, és ha elfogy a türelem, akkor csúnya lelki sebeket lehet okozni vagy beszerezni. Így fordítjuk ellenünk a szeretet ünnepét.

  A karácsony szóljon a szeretteinkkel töltött időről. Nem megy vérre semmi, ha csak egy fenyőfa van, vagy csak egyféle étel, az is elég, mert a boldog pillanatok mellett ezek a hiányosságok eltörpülnek. Segítsünk másoknak, nevessünk gondtalanul! Ha készülődünk, tegyük a saját ritmusunknak megfelelően, békésen álljuk körül 24-én a karácsonyfát, éljük meg cukormáz nélkül, ne görcsöljünk rá a tökéletességre. Legyünk egymásért úgy, hogy nem válunk közben a saját magunk ellenségévé.  

 

Szólj hozzá!

Horváth Anna :Ügyesek

2017.12.04. 07:33 Péterfy

Az iskolánkban sokan indulnak különböző tanulmányi versenyeken, más-más tantárgyból. Mi négy negyedik osztályos tanulót kérdeztünk ezekről.

 Zita, Zsombor, Dávid és Tamás már sok éve versenyeznek együtt csapatként. Matematika és magyar nyelvűben is részt vettek már. Kiváló eredményeket értek el. Az osztály is gratulált nekik, és velük örültek. A jutalmat előbb kemény munka előzte meg. Rengeteg felkészülőre jártak és feladatlapokat oldottak meg. Elárulták nekünk gyenge pontjukat is. A szöveges feladat és a táblázat bizonyul nehezebbnek és okoz fejtörést, de az elszámolást is nehéz elkerülni. Szeretnek a kezükbe venni egy jó könyvet, amiben elmerülhetnek. A sportot is fontosnak tartják. Kosárlabdát, focit és kézit játszanak külön-külön. Egyikük még úszni is jár. Másban is megmutatják tehetségüket. Például az egyik színjátszóra jár, a másik pedig újságíróra.

 Nagyon sokszínű és kedves gyerekek, de legfőképpen ÜGYESEK!     

Cserfő Zita,Bíró Dávid, Perényi Tamás,Smolcz Zsombor 4. a osztályos tanulók a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen 9. a Bolyai Matematikaversenyen 11. helyezést értek el. 

23622113_1657312927646683_4070526057988078660_n.jpg

Szólj hozzá!

Mézes reggeli

2017.11.30. 19:34 Péterfy

http://kanizsatv.hu/hirek/22686/mezes-reggeli/

76309_nagykep.jpg

76310_nagykep.jpg

76311_nagykep.jpg

Szólj hozzá!