HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Hull a hó és hózik....

2013.01.20. 15:59 Péterfy

"Minél inkább havazik, annál inkább hull a hó…"

2013. január 14.

 

Kanizsai János Márton 3.a

Leesett vasárnap a hó! De nehéz volt az iskolába menni! Puha és sok volt a hó, kb.20 cm esett. Nehéz közlekedni, a városban az utakon és a járdákon nem lapátolták el a havat.Ki tudja, lehet, hogy Garfield-nak is benn kell maradni.

 Papp Vivien 3.b

Annyira vártam már a havat! Sok mindent fogok játszani, például csúszkálni, hóembert építeni, hógolyózni. Már ma fogok a hóban játszani!

Radics Péter 4.a

Egy szép téli napon nagy hó esett. Örültünk neki, mert egész télen arra vártunk, hogy csúszkálhassunk. De rossz is, mert el kell takarítani a havat. Ma reggel alig tudtam eljutni az iskolába, mert minden csupa hó volt. Délután a barátaimmal csúszkálni fogunk.

Sánta Fanni 3.b

Fehér fickó áll odakünn. Ki lehet? Tudjátok, hogy ki? A hóember. Sajnos ő nem olyan, mint mi. Hóból van. Tavasszal elolvad. De amíg nem olvad el, addig sok minden van rajta: fazék, gomb, répa, sőt, még seprűje is van. Nagyon mókás fazon. Én fogok egyet építeni. Remélem ti is, mert akkor lesz egy barátotok tavaszig, vagy amíg el nem olvad a hó.

Zadravecz Máté 3.a

 Tegnap és ma leesett a hó. Akkora lett a hó, hogy délután elmentünk szánkózni. Mára kb. 25cm hó esett. Az osztálytársammal azt terveztük, hogy egy nagy hóembert építünk, és sokat szánkózunk.

 Bedike Márk 4.a

 Alig vártam, hogy eljöjjön a tél. Azért vártam, mert szeretek hógolyózni és hóembert építeni. Az igaz, hogy egy kicsit rossz is a tél, mert nehéz eltakarítani a havat. A madaraknak is rossz, mert nem találnak eleséget. Ha kimegyünk a napköziben az udvarra, csúszkálni fogok.

 Major Bence 3.b

A tél nagyon jó, ma esett 20cm hó. Nagyon örülök neki!

 Oros Alina 3. a

Mindenki várta már, hogy leessen a hó. Ez most elérkezett. Lehet szánkózni, hóembert építeni. Tegnap mi is elmentünk a Csótóra szánkózni. Egy nagy dombon lecsúsztunk. Hazafelé hó tündért csináltam. Megnéztük, hogy befagyott-e a tó, de még csak hártya volt rajta. Sokat fényképeztünk. Ez volt az egyik legjobb napom!

Bálint Marcell 4.a

Tegnap este 20cm hó esett, a combomig ért. Alig jutottam el a sulihoz, mert akkora volt a hó. Anyával elmegyünk délután hógolyózni, és a legjobb barátomhoz, az Áronhoz. Este otthon forró csokit fogok inni ebben a hidegben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr135028843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása