HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Húsvét közeleg

2013.03.13. 21:30 Péterfy

A húsvét nagyon szép ünnep. Én annak tartom. Adhatsz ajándékot és kaphatsz is. A kicsiket azzal szokták ijesztgetni, hogyha rosszak lesznek, nem hoz ajándékot a húsvéti nyuszi. A húsvéti nyuszit persze még senki sem látta! A mostani évben vicces lesz a húsvét, mert egybe esik április elsejével, a bolondok napjával. Nálunk lehet, hogy az lesz a vicc, hogy nem lesz ajándék, mert nem hoz a nyúl! :)

Húsvéti szokás a locsolás. A locsolást a fiúk csinálják, mondanak egy verset a lányoknak, és általában parfümmel lefújják őket.

Fiúk, lányok, ezt olvassátok el!

                                                                              Sánta Fanni 3.b

 

 

Nemsokára itt a húsvét, de még kell néhány hetet aludni.

 Én húsvétra zsírkrétát és hímes tojást fogok kérni. Sütni fogunk kalácsot, főzünk sonkát, tojást. A szünetben moziba megyünk , Az öt legenda című 3D-s filmet fogjuk megnézni. Húsvét hétfőn apával átmegyek a szomszédba locsolni. Nálunk a családban a fiúk a kertben leöntenek egy vödör vízzel. Ilyenkor már nyílik a nárcisz és a tulipán.

Boldog húsvétot kívánok nektek!

                                                                           Kálovics Eszter 3.a

 

Mindenki várja, hogy eljöjjön a húsvét. Ilyenkor az emberek tojást festenek, sonkát főznek, a fiúk meglocsolják a lányokat. Húsvétkor jön a húsvéti nyúl, aki ajándékot hoz a gyerekeknek. Az asztalon ott díszeleg a barka.

A húsvét nagyon szép ünnep.

                                                            Oros Alina 3.a

 

Tavasszal éled a természet. A madarak elkezdenek csicseregni. A hóvirág nyílik ki először. Tavasszal van húsvét is. Ebben az évben április 1-jén lesz húsvét, bolondok napján. Én már nagyon várom, és remélem sok ajándékot fog hozni a húsvéti nyúl!

                                                                           Zadravecz Máté 3.a

 

Két hét múlva itt a húsvét. Jobbnál jobb ajándékokat fogok kapni. A nyuszi fogja hozni. Húsvétkor apa megjön Németországból, de szomorú leszek, ha visszamegy.

A húsvét nálunk úgy történik, hogy felkelek hajnalban, és máris ott az ajándék. A mamánál a papa ott vár naranccsal, csoki nyuszival, Kinder tojással, játék pónival. Nagyon boldog leszek, ha megkapom!

Boldog húsvétot kívánok nektek!

                                                           Novák Patrícia 3.a

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr285133535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása