HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

  • Péterfy: Október 12-ig papírgyűjtés van az iskolában. (2018.10.10. 09:59) Papírgyűjtés!
  • Péterfy: Gratulálunk mindenkinek, aki dicséretet kapott az iskolagyűlésen! A szakkör tagjai (2013.01.21. 14:05) Iskolagyűlés 2013.január

Címkék

Bányai Blanka: Interjú

2018.10.24. 09:27 Péterfy

Meginterjúvoltam iskolánk új magyartanárát, dr. Horváthné Bartók Zsuzsannát.

200.jpg

Mi szeretett volna lenni gyerekkorában?

   Már általános iskolás korom óta tanár szerettem volna lenni. Nagyon szerettem a magyar szakos, alsós tanítómat, az ő hatására választottam ezt a pályát.

 Ezelőtt hol dolgozott?

   Segesden dolgoztam (Somogy megye), a Segesd-Taranyi IV. Béla király Általános Iskolában, ahol nagyon szerettem tanítani.

 Miért a Péterfy iskolába jelentkezett?

   Az előbb említettem, hogy nagyon szívesen dolgoztam az előző munkahelyemen, mégis szerettem volna hazakerülni minél előbb. Külön öröm számomra, hogy ott taníthatok, ahol valaha én magam is koptattam az iskolapadokat.

 Miért lett Ön tanár?

   A főiskolán magyar szakra szerelemből jelentkeztem, ezenfelül szeretem a gyermekeket. A tanítási gyakorlatban bizonyossá vált számomra, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni.

 Nehéz magyart tanítani?

   Szerencsére az irodalmat általában szeretik a diákok. A nyelvtan sajnos kevésbé kedvelt tantárgy, de igyekszem megszerettetni a tanulóimmal.

 Mi a véleménye az itteni gyerekekről?

   Eddigi tapasztalataim alapján az itteni gyerekek tisztelettudó, tanulni vágyó gyerekek. A felnőtteknek szépen és hangosan szoktak köszönni.

 Milyen tanuló volt?

   Általános iskolában kitűnő voltam. Középiskolában 4,5 körüli átlagom volt. Kedvenc tantárgyaim a magyar, az angol és a rajz volt.

 Milyen iskolákba járt?

   Mint említettem, én is péterfys diák voltam, az általános iskola elvégzése után a Dr. Mező Ferenc Gimnázium és Szakközépiskolában tanultam. Az érettségi megszerzése után filozófia-magyar szakon a Berzsenyi Dániel Főiskolán (ma NYME-SEK) folytattam tanulmányaimat.

 Milyen könyveket olvas?

   Mindenevő vagyok . Mégis, ha kedvencet kell megneveznem, akkor a görög mitológia témakörét említeném.

Van háziállata?

   Van, kettő is. Két macska, egy nőstény (fekete-fehér foltos), és egy kandúr (cirmos). A nőstény a Bubu névre hallgat, a kandúrt pedig Cirminek hívják.

Szabadidejében mit csinál?

   A férjemmel szeretünk biciklizni, gyalog túrázni, együtt főzőcskézni, ezenkívül a macskáinkkal foglalkozni.

Milyen zenéket szeret hallgatni?

   A pop-rock, és az alternatív rockzenéket kedvelem. Magyar előadók közül a 30Y a kedvencem, külföldiek közül pedig LP slágerei.

Köszönöm!

Bányai Blanka

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr8914319131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.