HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

  • Péterfy: Október 12-ig papírgyűjtés van az iskolában. (2018.10.10. 09:59) Papírgyűjtés!
  • Péterfy: Gratulálunk mindenkinek, aki dicséretet kapott az iskolagyűlésen! A szakkör tagjai (2013.01.21. 14:05) Iskolagyűlés 2013.január

Címkék

Horváth Anna: Farsang

2019.02.17. 21:00 Péterfy

farsangi_kep.jpg Február 8-án rendezte meg a Péterfy Sándor Általános Iskola a felsős farsangot. Az osztályom produkciójára való felkészülésről és a farsangi élményeimről mesélek a kedves olvasóknak.

 Két-három héttel a buli előtt kezdtünk el ötletelni az előadásunk témájához. A fiúk mindenféle őrültségekkel hozakodtak elő, amiket mi természetesen nem tartottunk jó ötletnek. Végül úgy döntöttünk, hogy egy X-faktor utánzást fogunk eljátszani egy táncos előadás kíséretével. Az első próbákon főleg a táncosok gyakoroltak, hogy betanulják a mozdulatokat. Később a zsűrivel csatlakoztunk hozzájuk. Én a műsorvezető szerepet kaptam, csak pár mondatból állt a szövegem, amit én állítottam össze. Minden gyakorlás jó hangulatban telt, de mindig ügyeltünk arra, hogy sose menjen át bohóckodásba. Az utolsó próbákon már minden gördülékenyen zajlott. A buli délutánján három társammal együtt részt vettünk egy természettudományi csapatversenyen. Miután visszaértünk még volt egy kis időm elkészülni. Mikor lepakoltam a holmimat a ruhatárban, indultam is az aulába, ahol már kezdődött a bál. A parti elején felvonultak a jelmezesek, őket a produkciók követték. A mi előadásunk 2. lett, fantasztikusan adtuk elő. Az este többi részében táncoltunk, énekeltünk, meglátogattuk a büfét és jól szórakoztunk. Nem sokkal a vége előtt kisorsolták a tombolákat. Sajnos idén sem nyertem, de majd jövőre sikerül.

 Fáradtan mentem haza, viszont egy újabb élménnyel gazdagodtam.

 

Szólj hozzá!

Interjú Szabó Ildikó könyvtáros tanárnővel

2019.02.07. 22:00 Péterfy

Ebben az évben Dr. Nádorné Kopházi Annamária tanítónő nyugdíjba ment, és helyére érkezett az új könyvtáros, Szabó Ildikó tanárnő. Hogy jobban megismerjék a tanulók, meginterjúvoltuk.

 

Hol dolgozott a Péterfy iskola előtt?
Erdélyben kezdtem a tanítást, miután Magyarországra költöztem a családommal dolgoztam a Halis István Városi Könyvtárban és a Pacsai Általános Iskolában.

Miért éppen egy iskolai könyvtárban vállalt munkát? 
Magyar szakos tanárként arra törekedtem, hogy megszerettessem a gyerekekkel az olvasást, de úgy gondoltam, hogy könyvtáros tanárként is fog sikerülni.

 Mit gondol az olvasás fontosságáról?
 A fantáziánk, szókincsünk fejlődik általa, bővülnek az ismereteink. Én most is nagyon szeretek olvasni.

 Milyen a könyvtárban dolgozni?
Szeretek itt dolgozni. Mindig felfedezek új könyveket, bele is szoktam olvasni. Izgalmas, és tele van kihívásokkal, mivel fontos, hogy a megfelelő könyvet tudjam ajánlani.

Naponta hány gyerek fordul meg a könyvtárban?
Naponta több gyerek is megfordul itt. Ez egyrészt azért van, mivel a Halis István Városi Könyvtár állományából is kölcsönözhetnek nálunk a gyerekek.

 Milyen témájú könyveket szeret olvasni?
A történelmi témájú könyveket kedvelem. Sőt, van két kedvenc íróm is, Dos Santos, és Rick Riordan.

Mióta él Magyarországon?
2007-ben jöttem Magyarországra a családommal.

Mit szokott csinálni a szabadidejében?
Szeretek sportolni, családommal társasozni  és kirándulni. Olvasni is szoktam, természetesen.

Van/Volt háziállata?
Voltak kisállataink, viszont sajnos ők elpusztultak, ezért jelenleg nincs.

 Mi a kedvenc étele?
Kifejezetten kedvencem nincsen, viszont szeretem a hagyományos ételeket, amelyeket gyermekkoromban megszoktam. Bár nyitott vagyok az új ízekre is.

Köszönjük szépen Ildikó néni a válaszokat! További sikeres munkát kívánunk az iskolánkban!

 Bányai Blanka és Nagy Zsombor

Szólj hozzá!

Bányai Blanka: A legjobb farsangom

2019.02.05. 14:17 Péterfy

barany.jpgKiskoromban sosem nyertem farsangon semmit. Emlékszem, óvodában irigykedve figyeltem, ahogy az ovis társaim megnyerik a szebbnél szebb ajándékokat. Egyszer el is pityeredtem, és mikor letöröltem a könnyeimet, az egyik barátom kedvesen odanyújtotta nekem a nyereményét. Végül iskolában már megszoktam, hogy én az életben nem fogok nyerni egy tombolát se. Ezt hittem, egészen addig, amíg második osztályos nem lettem, és közeledett a farsangi bál. Anyukámmal egy bárány jelmezt csináltunk, még aranyszínű csengőcske is járt a jelmezemhez. Eljött a nagy nap, és az osztályban már mindenki vette fel a jelmezét. Akkor már volt jelmezverseny is, így a jelmezünkre raktak egy számot. Végül lementünk a tornaterembe, és vártuk, hogy felmenjünk a „színpadra”. Sorra kerültünk, kétszer is megnézett minket a zsűri. Majd szünet következett, addig kerestem magamnak harapnivalót. Olyan negyed óra múlva a zsűri kihirdette a nyerteseket, és nem hittem a fülemnek! Az én bárány jelmezem is helyezést kapott (bár csak egy doboz alkoholos csoki jutott nekem, gondolom inkább a szüleimnek címezték). Sok táncikálás, és fogócska után pedig már vehettük meg a tombolajegyeket. Itt kicsit szomorúbb lettem, mert tudtam, hogy ezt úgyse nyerem meg. De most nem így lett. Sőt! Nyertem két tortát az osztálynak, és két tombolát magamnak! Azon a farsangon voltam a legboldogabb, bár azóta sincs szerencsém legalább egy almát nyerni.

Szólj hozzá!

Nagy Zsombor: Így teltek az ünnepek

2019.01.03. 21:26 Péterfy

 szilveszter_1.JPGA kedvenc ünnepem a karácsony. Azt szeretem benne a legjobban, hogy amikor 24-én felkelek, odalent vár már a feldíszítendő karácsonyfa. Illetve a karácsonyfa díszítést is szeretem, felakasztani a sokszínű gömböket.

   A karácsony egy nagyon szép ünnep. Valószínűleg sok ember osztja a véleményemet. A karácsony előtti várakozási időszakban szokás adventi kalendáriumot nyitni minden nap. Naptártól függ, hogy milyen ajándék van minden kis megszámozott (1-24) ablakban. A mama tavalyelőtt csinált nekem gyufásskatulyából egy ilyen naptárt, amiben kis csokikat rejtett el. Ezt nyitottam ki minden reggel.

   December 6-án volt Mikulás ünnepe. Ilyenkor nem szoktam nagyobb ajándékot kapni, csak egy kis csokit és sajtot, mivel imádom mind a kettőt! Általában ezt az ünnepet csak a szüleimmel szoktuk megtartani. A ˝mama féle˝ kalendáriumomban ilyenkor valami nagyobb ajándék van.

   December 24-én reggel, mikor felkeltem, még nem volt ott a három karácsonyfa. Ezért elmentem a mamához segíteni, díszíteni az ő karácsonyfájukat. Ők nem műfenyőt vesznek, hanem igazit. Nagyon szép lett a fa, majd a feldíszítés után egy kicsit még ottmaradtam náluk megbeszélni az estét, hogy mikor jönnek, mi lesz a vacsora, meg ilyeneket. Ezek után hazaindultam, otthon, a nappaliban már várt a két fa. De hogy miért csak kettő? Mert az idei évben a galéria korlátjára nem raktunk. Az egyik nagy, mely már helyben van, a másik, a kicsi pedig majd az én szobámban kap helyet. Miután elvégeztük a reggeli teendőinket, nekiálltunk a nagyobbik fát felállítani a nappaliba, azután pedig díszíteni gömbökkel, füzérekkel. Utána jött az enyém, azzal viszont nem töltöttünk el annyi időt, mint a másikkal, hiszen jóval kisebb. Ezek után az egyéb díszítéseket is megcsináltuk, majd jöttek az előkészületek a vacsorához. Mindezek után átjöttek a mamáék, és megkezdődött a karácsonyi vacsora körüli sürgés-forgás. Nekem csak a papával való beszélgetés és tévénézés jutott az ünnepi díszbe öltöztetett nappaliban, a karácsonyfa mellett. Miután elkészültek anyáék a vacsorával, elfogyasztottuk az étkezőben. Utána éjfélig még beszélgettünk, tévét néztünk, majd készülődtünk az éjféli misére. A szomszédunk, aki jó barátunk, ő is velünk jött. Tetszett a mise, végig tudtam nézni elalvás nélkül. Két órakor sikerült ágyba jutnom, de nem is voltam egyáltalán álmos.

   25-én eljöttek a balatoni mamáék és a kanizsaiak is. Ezen a napon kaptam meg az ajándékom.

   26-án eljöttek hozzánk a keresztszüleim, és a szomszédok is átjöttek. A felnőttek lent beszélgettek, miközben én a Mirával, a keresztszüleim lánygyermekével fent, a szobámban játszottunk, kicsit laptopoztunk is. Beszélgettünk, ettünk, ez a nap is jól telt, pont, mint az előző. Én játszottam az ajándékommal, aminek nagyon örültem.

   27-én (igaz, ez már nem ünnep) mi mentünk a keresztszüleimhez. A ˝gyermekprogram˝ az volt, hogy meg kellett akadályoznunk, hogy feljussanak hozzánk, pont, mint a Reszkessetek, betörők! című filmben, csak mi nem betörőktől védtük magunkat, hanem a szülőktől, és persze kicsit sem voltunk durvák, inkább viccesek. Nagyon jó nap volt, tele mókázással, kacagással.

   28-án (Igaz, ez sem ünnep, de minekünk erre a napra is volt program) elmentünk már többször említett szomszédban lakó barátainkhoz.

   29-én elmentünk a Balatonra, a balatoni mamáékhoz és kimentünk a villához. Winston, a balatoni macskám megjött, és megkapta a meglepetés macskatápját.

   31-én volt szilveszter, éjfélkor figyeltük a tűzijátékot, és a kertünkben helyeztünk el hosszú csillagszórókat, majd meggyújtottuk. Én fújtam a trombitámat, mindenki nagyon boldog volt. Utána néztünk szilveszteri kabarét, egyéb jó filmeket.

   Nekem így teltek az ünnepek. Remélem másoknak is meghitt volt a karácsony, a szilveszter pedig örömmel teli. Remélem, hogy az idei karácsony (ami kicsit még messze van!) hasonlóan fog telni, mint a tavalyi. Azt szeretem a legjobban az ünnepekben, hogy ilyenkor mindenkivel összejövünk, akiket szeretünk, és sokat tudunk beszélgetni.

Szólj hozzá!

Nagy Zsombor: Színházban jártunk

2018.12.17. 06:04 Péterfy

   Az idei tanévben három színházi előadást tekintenek meg iskolánk tanulói, köztük a 6/a osztály, melynek én is tagja vagyok. Idén a Kis herceg, A kis gyufaáruslány, és a Valahol Európában című előadásokat nézzük meg.

A kis gyufaáruslány, ami Andersen műve, megható, de rövid történet.  Az előadás kicsit félreérthető volt (legalábbis nekem), mivel amikor meghalt a kislány, én azt hittem, hogy elaludt. De aztán otthon elolvastam a mesét, és igazán így értettem meg a történet lényegét. Az eredeti mese se hosszú, ezért az előadás nagy részét énekléssel, és táncolással töltötték ki. Sajnos, nem volt ez egy vidám előadás, de nagyon szép volt, és el kell fogadnunk, hogy az élet nem csak jó dolgokról szól, és a szomorú történetek is adnak nekünk nagy élményeket. Mindezektől eltekintve tetszett az előadás,amit a Honvéd Kaszinó Városi Színpad adott elő, és már nagyon várom a következőt, mert minden alkalommal egyre gazdagabbak leszünk lélekben.

 Én személy szerint nagyon örülök ezeknek a színházi délutánoknak, mert egyik kedvenc tantárgyam a magyar, és egy-egy ilyen előadás után sokáig hatása alatt állok a látottaknak.

kis_gyufa.jpg

Szólj hozzá!

Bányai Blanka: Adventi várakozás

2018.12.02. 10:37 Péterfy

kari.jpg December 25-26. a Karácsony. Ilyenkor a kisgyerekek a „Jézuskától” kapott ajándéknak, a felnőttek és idősek pedig a végre összegyűlt családnak örülnek. Már az óvodások is tudják, december 24-én, Szenteste született meg a Jézuska. De nem ám egy fényes palotában, hanem egy elhagyatott jászolban. És nem voltak körülötte szolgák, akik megfürdették, felöltöztették, vagy megetették volna, helyette bárányok, tehenek és lovak őrizték az álmát. Az emberek ilyenkor feldíszítik a lakásaikat, hazahoznak egy fenyőfát, amire különböző égőket aggatnak, a fa csúcsára pedig csillagot raknak. A szokások is eltérőek más-más országokban: például Angliában ilyenkor készítenek úgynevezett Christmas Pudding-ot, Ausztráliában pedig tombol a nyár, és a Mikulás szörfdeszkán érkezik a gyerekekhez. Oroszországban a Mikulásnak a Hótündér a segédje, Afrikában pedig a család legfiatalabb fiúgyermeke karácsonyi énekeket tanul meg a nevezetes napra. Én magam imádom a karácsonyt. Kiskoromban mindig feszülten vártam, majd mi fog a karácsonyfa alatt várni, most pedig azért vagyok vidám, ha az évben utoljára összegyűl az egész család. Úgyhogy már nagyon várom!

Szólj hozzá!

Nagy Zsombor: Én, és a ˝Kamumikulás˝

2018.12.02. 10:22 Péterfy

   miki2.jpgMost, hogy nemrég leesett az első hó, eszembe jutott róla egyik kedvenc ünnepem, a Mikulás, és egy vicces esemény, amikor apa Télapó ünnepén beöltözött Mikulásnak.

 Időben 2015. december 6 -ra megyek vissza. Apa egy különleges meglepetéssel készül (persze, erről akkor nem tudtam). Ez a meglepetés az volt, hogy beöltözött Télapónak. Azt ˝füllentette˝ nekem, hogy felmegy valamiért a garázsba. Pedig azért ment fel, hogy magára öltse a jelmezt, és lehozza az ajándékokkal teli puttonyt. Majd egy kis idő múlva megérkezett, természetesen beöltözve. Először el voltam ájulva, hogy meglátogatott a valódi Mikulás. És akkor megfordult a fejemben: Tényleg a valódi? A kiderítéshez az első lépés a zokni megvizsgálása volt. Szerencsére megjegyeztem, milyen zokni volt apán amikor felment. A kiderítési tervemet az ajándékozás utánra halogattam. Megkaptam a sok nekem szánt játékot és édességet. Eljött az idő, hogy kiderítsem, tényleg büszkélkedhetek e azzal, hogy meglátogatott a valódi Mikulás. Hát, nem. Lenéztem, és a zokni ugyanaz volt, mint apán. De ez nekem nem volt elég bizonyíték. Uccu, neki, szétnyitottam a mikuláskabátját, és mit látnak szemeim alatta: apa pólója. De ami a legrosszabb volt: hogy apán volt rajta. Na, akkor már nem tudtam mit csinálni, örömömben lerántottam műszakállát, sapkáját, és hát tényleg apa volt a jelmez alatt.

   Sajnos az igazi Télapó nem látogatott meg, viszont együtt nevettünk a szüleimmel. Utána tizenegy óráig nevettünk,  mézeskalácsot ettünk, és örültünk, hogy hamarosan itt a karácsony ünnepe.

Szólj hozzá!

Nagy Zsombor: Interjú Flumbort Zsuzsanna Barbara énektanárnővel

2018.12.02. 10:13 Péterfy

Az idei tanév (2018 - 2019) elején három új tanár is érkezett iskolánkba. Rám jutott az a feladat, hogy Flumbort Zsuzsanna Barbara énektanárnővel készítsek egy interjút. A kérdésemre adott válaszokat teszem közzé az alábbiakban.

2234_7913_kanizsa_big_band.jpgPéterfyrkák: Hogyan jött az elgondolás, hogy Ön tanár legyen?

Zsuzsa néni: Pedagógus családból származom. Amióta az eszemet tudom, körül vesz a zene. Innen indult az egész.

- Ön hol dolgozott a Péterfy iskola előtt?

- Iharosberényben, Csurgón és Nagykanizsán a Szent Cecíliában.

- Miért énektanár lett?

- Ez állt hozzám a legközelebb.

 - Kiskorában is énektanár akart lenni?

- Többek között igen.

- Játszik valamilyen zenekarban? Ha igen, milyen hangszerrel?

- Igen, alapító tagja vagyok a Kanizsa Big Bandnek. Harsonázom.

- Van kedvenc hangszere?

- Igen, a zongora.

- A zenélésen kívül van valamilyen más hobbija?

- Nem mondhatnám.

- Melyik a kedvenc zenéje?

- A 80-as, 90-es évek zenéit szeretem.

- Mi a kedvenc könyve és tévéműsora?

- Kifejezetten kedvencem nincsen.

- Gyakran szokott televíziót nézni?

- Esténként a gyermekeimmel.

- Van saját háziállata?

- Igen. Három teknősbékánk van.

- Szabadnapjain mit szokott csinálni?

- Megpróbálok minél többet lenni a családommal.

- Mi a kedvenc étele és itala?

- A paradicsomos ételek és az eperlé.

- Milyen tanuló volt kiskorában? Melyik volt a kedvenc tantárgya?

- Jó tanulónak számítottam. A matematika és az ének volt a kedvencem.

- Iskolán kívüli foglalkozásai voltak?

- Több is volt. Zeneiskolába jártam, sakkoztam, úsztam.

- Szeretett iskolába járni? Hova járt általános iskolába?

- Igen, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolába.

- Főiskolára hova járt?

- Szombathelyre, a Berzsenyi Dániel Főiskolára.

- Otthon, vagy munka közben mennyit szokott digitális eszközt használni?

- Az adott feladattól függ.

- Milyen érzés, amikor rossz jegyet kell egy tanulónak adnia?

- Nem jó.

- Foglalkozik otthon az ének tanítással?

- Igen.

- Van gyermeke? Ha igen, hány?

- Van két gyermekem, egy kilenc éves lányom, és egy négy éves fiam.

- Szokott szabad levegőn tartózkodni, sportolni?

- Igen, de sportolni nincs időm.

- Melyik a kedvenc állata?

- Szeretem az állatokat, de nincs kedvencem.

- Munka közben mennyi szabadideje marad?

- Sajnos nem túl sok.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, sok sikert és örömet kívánok iskolánkban a munkájához!

(Fotó: zalamedia.hu)

Szólj hozzá!

Nagy Zsombor: Az én hobbim

2018.11.20. 14:04 Péterfy

   Sok embernek van kedvenc hobbija. Van, aki sportolni szeret, van, aki rajzolni, van, aki pedig valamilyen témában gyűjtöget tárgyakat. 

   Jómagam is nagy gyűjtögető vagyok. Mivel szeretem a vasutat, gyűjtöm az onnan származó tárgyakat, okleveleket, iratokat, hirdetőanyagot, meg még sok mást. 1 – 2 év alatt hatalmas mennyiségű ilyen tárgyat gyűjtöttem össze. De a gyűjteményem egyre csak bővül… Szintén kedvenc időtöltésem a vonatok fotózása is.

   A gyűjtögetési szenvedélyem 2017 ősz vége felé indult be. És az a bizonyos első tárgy, egy 2017-es 30-as vonali menetrend volt, ami beindította. Pár nappal a fellelkesülés után jutott eszembe, hogy valahol a szobámban vannak régebbi menetrendjeim is. Azokat megtaláltam, utána már megállíthatatlan voltam a gyűjtögetésben. Ami vasutas volt, elhozható volt, megragadtam és a magaménak nyilvánítottam.

   Nem hiába nagy a gyűjteményem, a családunknak van rendesen vasutas múltja. Anya, apa még ma is vasutas, forgalmi szolgálattevőként dolgoznak, a kanizsai mamám a MÁV CARGO-nál dolgozott (ami már nem létezik, szóval egy ˝cargós˝ tárgy elég nagy relikvia). A papa forgalmi oktató, személyszállítási vezető, forgalmi szolgálattevő is volt, szóval volt honnan ˝felépíteni˝ a gyűjteményem. A ˝balatoni papa˝ mozdonyvezető, szolgálattevő, sőt még a fenyvesi kisvasúton is volt fiatal korában kalauz. Anyai ágról a dédnagyszüleim is vasutasok voltak.

   Nem csak régi dolgokat gyűjtök. Persze, az embereket jobban érdeklik a 20. századból fennmaradt tárgyak. De ha mostani tárgyakat is gyűjtök, valamikor azok is régiek lesznek. És a vasúton nagyon sok hirdetőanyagot adnak ki, szóval a mai vasút világából is van sok minden a gyűjteményemben.

   Az írás pillanataiban is készülődtem egy rajzpályázatra, amit a MÁV – Csoport rendezett a karácsonyi ünnep alkalmából vasutas szülők gyerekeinek. Remélhetőleg vasutas tárgyakat adnak ajándékba, ugyanis minden beküldőt egy ajándékcsomaggal jutalmaznak.

   A gyűjteményem nagy része közvetlenül a vasútról származik. A ˝balatoni mamáéknál˝ is voltak értékes relikviák. A kanizsai nagyszüleimnél úgyszintén. És még van egy csomó olyan hely, amit meg se vizsgáltam vasutas tárgyak terén.

   Sokan kérdezték, hogy hol tárolom ezt a rengeteg tárgyat? Hol van ennyi hely a lakásban, hol tudom ezt a rengeteg holmit elhelyezni? Ezekre a kérdésekre a válasz: Néhány bevásárlószatyorban, amiket még egyszer a mamától kaptam. Ha ezek a szatyrok megtelnek, ki kell találnom egy új tárolási módot.

   A cikkem írásának befejezésekor a gyűjteményemben a legrégebbi tárgy egy 1949-es vasúti eskü volt. A cikk melletti képen a gyűjteményem egy nagyon pici töredéke látható, mivel sajnos az összes tárgyamat nem tudtam kirakni.

   Nagyon szeretem a vasutat, ezért is ez a kedvenc hobbim. Mindig azt figyelem, hogyan tudnám a gyűjteményem bővíteni.

vasutas.JPG

Szólj hozzá!

Nagy Zsombor: Az én őszi szünetem

2018.11.13. 14:20 Péterfy

Az őszi szünet elteltével újra elkezdődött az iskola, viszont jó események előzték meg a szünetben. Ezekről fogok most írni.

Voltunk a Csónakázó – tónál és a mellette lévő erdőben. Sok érdekes gombát láttunk. Mint ahogy elterveztük, elmentünk a Balatonra, voltunk a mamáéknál, felkutattam a műhely legmélyebb zugait, a nyaralóhoz is kimentünk. Felmentünk a fonyódi hegyre, kíváncsiak voltunk az őszi balatoni panorámára. Nagyon magasan voltunk, szerencsére nem volt köd, látni lehetett a magyar tengert. Sok nyaralni vágyó ember jön ide nyáron, most viszont természetesen kevesebben voltak, hiszen ősz van. De ősszel is rejteget a Balaton és környéke szépségeket. Elmentünk a fonyódi kikötőbe, és útba ejtettük a nekem kihagyhatatlan úti célt, a fonyódi vasútállomást. Majd visszafelé bementük a máriai temetőbe, hiszen Mindenszentek volt a következő nap. Utána mentünk vissza a ˝balatoni mamáékhoz˝. Tőlük elmentünk vissza a nyaralóhoz, Winston is megjött. A kanizsai mamáék kint maradtak a villánál. Mi hazamentünk,és másnap, -mint már írtam- jött a Mindenszentek. Öt óra körül elindultunk a Köztemetőbe a szüleimmel és a mamáékkal. A temetőben kicsit nehéz volt a közlekedés, mivel sötét volt, nem volt betonozott út, és ráadásul sok ember is volt. Máskor nincsenek sokan, most csak az ünnep miatt volt tömeg. Vittünk mécseseket, melyeket meg is gyújtottunk. Virágot is vittünk a sírokra, viszont én a legjobban a teljes sötétedést vártam, hogy láthassam a mécsesek gyönyörű világítását, ugyanis akkor a legszebbek. Nagyon tetszett az az este. A többi nap otthon voltunk, én néha elmentem a mamáékat meglátogatni.

  Jó volt egy kis szünetet tartani az iskolában, hiszen tanév eleje óta sok újat tanultunk. De azért egy kicsit vártam az iskolát. Nagyon jól telt az őszi szünetem, remélem mások is így vannak ezzel. Most pedig várhatjuk a téli szünetet!

dscn4784abc.JPG

Szólj hozzá!