HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Nagy Zsombor: A postás cserebogár

2018.10.01. 18:40 Péterfy

 csere.jpgEgyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis falu az erdő mélyén, melyet bogarak laktak. A kis falutól nem messze volt egy kicsit nagyobb település. Sok levelet kellett kézbesíteni a két falu között a postának, de bogárhiányban szenvedtek.

Egy szép napon, a Falevél utcában élő cserebogár kapott egy levelet. Egy szórólap volt benne. A posta hirdetése volt rajta, hogy bogarakat vesznek fel kézbesítő munkakörbe. A kis cserebogárnak nagyon tetszett az ajánlat, ezért következő nap már munkába is állt. A tesztfeladata az volt, hogy egy levelet kellett elvinnie a szomszéd faluba kerékpárral. Útközben feltérképezte a terepet, merre fog ő járni minden nap. Szép, fákkal teli erdő, néhol kisebb-nagyobb tisztások, tetszett neki a környezet. Negyed óra múlva máris a másik falu kapuja előtt találta magát. Megnézte a címet, melyre a levelet kellett vinnie: Tölgy utca 16. A levelet berakta a postaládába, majd útnak indult vissza a falujába. Hazafelé egy félelmetes barlangra lett figyelmes. De nem törődött vele nagyon. A postán megdicsérték, sikeresen teljesítette a tesztfeladatot. Másnap már rendes munkakörben dolgozott. Szintén a szomszéd faluba kellett mennie egy levéllel. Út közben odaért a barlanghoz, amiből egy róka ugrott elő. A biciklijét elvette, aminek a kosarában volt a levél. Azt mondta neki, hogy ha nem teljesít három próbát, nem adja vissza a biciklit. Hogyha azt a levelet nem viszi el a megadott címre időben, kirúgják a postáról, és kereshet más állást. Ezt a cserebogár nem szerette volna, ezért megkérdezte mi a három próba. Ezek voltak a próbák: 1. Hozzon neki vizet a közeli kútból, 2. Hozzon neki gyantát a nagy fenyőfából, 3. Szedjen neki kamillát a tisztásról. A róka adott neki egy listát a próbákról, majd útjára indult a cserebogár. A kútból hozott vizet, szedett kamillát a tisztásról, de viszont a nagy fenyőfát már nem találta. Este hat óra volt már, de még mindig nem akadt rá. Félve visszament a barlanghoz. Odaadta a szerzeményeket, elmesélte a történteket. Amikor meghallotta a róka a gyantahiányt, nagyon mérges lett. Azt mondta neki, hogy kap egy újabb esélyt, hogy holnap térjen vissza, és próbálkozzon újra. A cserebogár nyugtalanul aludt, és bűntudata volt, hogy nem tudta időn belül eljuttatni a levelet a címzettnek. Másnapra kipihente magát, könnyen megtalálta a fenyőfát, melyből hozott gyantát. A róka visszaadta a biciklit, és látva az igyekezetét, megígérte, hogy soha többet nem fogja bántani. A cserebogár lélekszakadva tekert a szomszéd faluba a levéllel. Odaért, és elmesélte, hogy mi történt vele. A történtek hallatán a címzett megbocsátott a késésért. Visszatért a falujába, jelentette a postán, hogy eljuttatta a levelet a kijelölt címre, elmesélte a történteket is.

A cserebogár nagyon jó munkahelyre lelt a postán, és még egy jóbarátot is szerzett, akivel minden nap találkozhatott munka közben. A róka mindig kedvesen köszöntötte, nem ellenségeskedett vele soha. És még máig is élnek, ha meg nem haltak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr2014275541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása