HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Horváth Anna: Sajtból van a Hold

2018.10.08. 20:39 Péterfy

  eger_1.jpgGondolkodtatok már azon, hogy vajon honnan jött a tévhit, hogy a hold sajtból van? Ha igen, akkor most elmesélem.

 Egy öreg egér mondta el nekem, ennek a történetét. Ő is még a nagyapjától hallotta.

 Egyszer nagyon régen volt egy kis házikó a közeli domb tetején. Farmerházaspár élt benne a gyerekeikkel. A házban nemcsak ők laktak. A kamrában vidáman éldegélt egy héttagú egércsalád. A szülők és az öt kisegér. Egyik nap a gazdaasszony bevitt a kamrába egy hatalmas kerek sajtot. A rágcsálók nagyon megörültek, úgy gondolták, hogy majd megeszik másnap reggelire. Ezzel a gondolattal hajtották álomra a fejüket. A legfiatalabb kisegér, viszont magának akarta a sajtot. Fel akarta tenni a legmagasabb polcra, hiszen oda csak ő tudott felmászni. A liszteszsákra rátette a péklapátot és a végére rágurította a sajtot. A másik felére meg ráugrott a szekrény tetejéről, így azt kilőtte a magasba. De az egérke elszámította magát, mert nem a legfelső polcon landolt, hanem kiszáguldott az ablakon. Repült-repült a sajt, majd megállapodott egy felhő sarkában. Rohant a kis rágcsáló a verébhez, de visszautasította őt mondván, hogy nem tud olyan magasra repülni. Szaladt a kisegér tovább a bagolyhoz. Ő sem vállalta a feladatot, hiszen már pirkadt és ő ilyenkor aludni megy. A sas is mogorván elutasította. Azzal indokolta, hogy nem a kakassal kel egy időben. Az egérke szomorúan hazakullogott.

 Ez bizony megtörtént. És honnan tudom, hogy igaz? Az az öreg egér annak a leszármazottja, aki ezt a turpisságot elkövette.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr9714289991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása