HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Vincze Kevin: Mindenszentek

2021.11.02. 20:33 Péterfy

    Mindenszentek napján azokra a szeretteinkre emlékezünk, akik már nem lehetnek velük. Az egyház szerint a purgatóriumban megtisztult lelkek ünnepe. A népi hiedelem szerint megmutatja magát a következő tél időjárása és éjjel halottak miséznek a templomokban.

    Mindenszentek nem összekeverendő a halottak napjával. Míg mindenszentek november elsején van, addig halottak napja november másodikán. A családdal minden évben november 1-jén mi is kimegyünk a temetőbe, hogy elhunyt szeretteinkre emlékezzünk. Koszorút viszünk, és gyertyát gyújtunk a sírokon. Sötétedés után gyönyörűen megvilágítja a sok mécses a temetőt. Sokan, akik nem tudnak már kimenni a temetőbe, otthon gyújtanak gyertyát elhunyt hozzátartozóikért. 

   Igaz, hogy sok szerettünk már nem lehet velünk, de emlékezetünkben örökké élnek!

2014-10-28_gyertyak.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr2716744244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása