HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Jankovics Dalma: Lovas tények

2022.11.20. 10:01 Péterfy

   A lovak nagyon érzékeny állatok. Az ember minden érzelmét érzékelik. A mai fogalmazásomban néhány információval készültem nektek a lovakkal kapcsolatban, melyek kevésbé ismertek.

   Közel 160 lófajtát ismerünk, s ezek közül az arab telivér a legtisztább vérű lófajta. A lovak 5 fontos érzékszervvel rendelkeznek egyszerre. Az íz, a tapintás, a szaglás, a hallás és látás érzékelése nagyon fejlett. Szemeik nagyobbak, mint a mieink, és a fejük oldalán helyezkednek el. Oldalra látnak, és ráadásul külön mozgathatók. Képtelenek hányni, ezért a toxikus anyagok nehezen tudnak távozni. Meg tudják különböztetni az emberi hangból az érzelmeket. Az Észak-Amerikában élő vadlovak a musztángok. A spanyol telepesek által behozott ló mára már nagyon elszaporodott.

   Remélem, tudtam néhány hasznos információval szolgálni a lovakkal kapcsolatban. Nektek mi a kedvenc állatotok?

arab-teliver-7.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr9217983244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása