HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Farkas Fanni: Készülődés húsvétra

2023.04.01. 19:18 Péterfy

    Nemsokára itt a tavaszi szünet és a húsvét. A húsvét a keresztény emberek egyik legnagyobb ünnepe, hiszen Jézus feltámadását ünnepeljük.
    Húsvét előtt szokás 40 napig böjtöt tartani. A mi családunk nem böjtöl, viszont bizonyos hagyományokat mi is követünk. Festünk tojást, a papa pedig meglocsol minket egy locsolóvers kíséretében. A lakást is tavaszi díszbe öltöztetjük, egy vázába barkát teszünk, és tojásokat aggatunk rá. Húsvét reggelén sonkát, tojást, kenyeret és sok zöldséget fogyasztunk. Sokan kalácsot is esznek, ami úgy alakult ki, hogy a böjt alatt tilos volt tejet és tojást fogyasztani. Így, mikor a tilalom véget ért, ezekkel az alapanyagokkal avatták ünneppé a napot. 
   Itthon és a mamiéknál is elrejti a nyuszi az ajándékaimat, amiket meg kell keresnem. Már nagyon várom a tavaszi szünetet!
20230401_143601_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr9218091308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása