HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Tóth Csilla Emese: Anyák napja

2023.05.02. 20:43 Péterfy

   Anyák napja május első vasárnapján van, idén 7-ére esik. Ezt a napot világszerte megünneplik, ekkor az anyaságról emlékezünk meg. A különböző országokban azonban más és más napokon ünneplik.

   Az anyák megünneplésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza. Az őskeresztények a nagyböjt negyedik vasárnapján, Krisztus édesanyjának, Szűz Máriának tiszteletére rendezett ünnepén már egyfajta anyák napját ünnepeltek. Angliában az ünnep kialakulását a Mothering Sunday, azaz anyák napja nevű vallási eseményéhez kapcsoljuk. Eredetileg az ünnephez nem az orgona, hanem a fehér szegfű kapcsolódott. Az Egyesült Államokban először 1872-ben, Bostonban ünnepelték meg az anyák napját, Magyarországon pedig 1925-ben ünnepelték meg munkások gyermekeivel. 1930-tól pedig miniszteri rendelet a hivatalos iskolai ünnepélyek közé sorolta.
   Természetesen én is készültem ajándékkal édesanyám számára, nagyon várom, hogy testvéreimmel együtt megköszönthessem őt. Ezúton kívánok minden édesanyának és nagymamának sok szeretettel boldog anyák napját!

oip_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr7418115560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása