HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Tóth Réka Anikó interjúja Dobriné Péterfai Ildikó tanítónővel

2023.10.14. 20:44 Péterfy

A 2023/24-es tanévben új alsós tanító néni, Dobriné Péterfai Ildikó tanítónő érkezett iskolánkba. Most a vele készült interjút olvashatjátok. Köszönöm Ildikó néni, hogy időt szánt a kérdéseimre.

1. Elsőként azt szeretném megtudni, melyik iskolákban végezte tanulmányait?

A Hunyadi János Általános Iskolába jártam először, de az már megszűnt. Aztán a mellettünk lévő Dr. Mező Ferenc Gimnáziumban tanultam, majd a Kaposvári Tanítóképző Főiskolán végeztem.

2. Miért a pedagógus szakmát választotta?

Gyermekként tetszett az elsős tanító nénim munkája, és akkor döntöttem el, hogy tanító szeretnék lenni. Emellett szeretem a gyerekeket, vidámnak, felszabadultnak érzem velük magamat, jó érzés a közelükben lenni.

3. Milyen tantárgyat tanít?

Minden tárgyat tanítok az alsóban, de a kedvencem a magyar és a környezetismeret.

4. Hogy tetszik iskolánk? Milyennek látja a péterfys gyerekeket?

Nagyon kedvesek a kollégák, szeretettel fogadtak. Úgy érzem, mintha már nagyon régóta ide tartoznék. A gyerekek közvetlenek, nagyon kimutatják szeretetüket, kedvesek, érdeklődőek.

5. Szeret olvasni? Ha igen, milyen könyveket?

Nagyon szeretek, igyekszem minden este olvasni. Többnyire tévénézés helyett is olvasok, történelmi regényeket, például Zsigmond és Nagy Lajos királyról. Kedvenc könyveim a középkor történelmi témái közül kerülnek ki.

6. Szokott zenét hallgatni? Mi a kedvenc műfaja?

Igen, szeretem a zenét, házimunka közben mindig hallgatok. Queen a kedvencem, de minden műfajt szeretek, a lírai darabokat jobban. Szeretem Brian Adams, Rúzsa Magdi és Caramell zenéit. Az iskolából Foricsekné Kovács Szilvi néni éneklése nagyon kellemes, jó érzéssel tölt el.

7. Van kedvenc filme vagy sorozata?

Igen, pédául a Mennyei királyság, Hachiko, a Gladiátor, a Hazafi és minden kutyás, állatos filmet nagyon szeretek.

8. Van háziállata?

Van, 3 vizsla: Tüske, Csipke és Szitka, illetve 2 cica: Cuki és Mici. Gyerekkororm óta kötődöm hozzájuk, mindig volt állatom. Sokat tanultam tőlük az önzetlen szeretetről, megértésről. Miattuk kicsit belekóstoltam a kutyaterápiás világba is. A tanítványaimnak több évtizede a felelős állattartásról napközis óra szintjén foglalkozásokat szervezek. Szeretném, ha mindenki olyan megértéssel élne, mint amivel az állatok viszonyulnak hozzánk. Erre szükség van a világban, az iskolában ezt a kületésemnek érzem.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, Ildikó néni! Remélem, örömteli tanéve lesz iskolánkban!

received_314284564581010.jpeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr9818234919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása