HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Szabó Izabella: Nimfapapagáj fajtaleírás

2023.10.23. 18:49 Péterfy

   Engem két nimfapapagáj vár otthon minden nap: Totyinak és Manginak hívják őket, testvérek, másfél évesek. Tavaly augusztusban kerültek hozzánk.

   Ez a papagájfaj Ausztráliából származik. Rendkívül nagy a mozgásigényük, színük citromsárga halványszürke foltokkal. Fejükön bóbita díszeleg, amit felborzolnak, ha kíváncsiak. A kakadufélék családjába tartoznak. Legfőbb eledelük a napraforgómag és a köles. Imádják a zöldségeket és gyümölcsöket (pl.: alma, répa, saláta, dió). Az enyémek nagyon szeretik a pitypangot, a kövérporcsint és a szomorúfűz ágát. Ebből több ágat összefonva koszorút készítünk, így rakjuk a kalitkába, így nem csak táplálék, hanem játék is nekik. Szeretnek hintázni, aludni rajta, egészen addig, ameddig szét nem csipkedik. A vadonban csapatokba verődve élnek, otthon sem ajánlott őket egyedül tartani. Állandó törődést igényelnek, sok munkával még beszélni is meg lehet tanítani őket. Szeretik a zenét. Miután már megszokják a jelenlétünket, nem szeretnek egyedül maradni. Hangos rikácsolással jelzik, hogy „Gyere, és játssz velem!"

   Természetesen egész más, mint kutyát vagy macskát tartani, de én nem cserélném el rá őket. Bátran ajánlom tartásukat, aki érdeklődik a madarak iránt!

received_1279821079400598.jpeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr1018241411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása