HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Tóth Réka Anikó: Szent Miklós legendája

2023.11.29. 20:53 Péterfy

   A katolikus egyház december 6-án emlékezik meg Szent Miklós püspökről, aki nagylelkű és bőkezű felebaráti szeretetével a karácsony előhírnöke. Ez a nap egyben a gyermekek által annyira várt Mikulás-ünnep is. 

   Szent Miklós a keleti egyház máig legtiszteltebb szentje. Krisztus után született 245-ben, Patara városában egy jómódú család gyermekeként. Már kisgyermek korában árva lett, szüleit egy járvány vitte el. Örökölt vagyonával érsek nagybátyjához, Patara város kolostorába költözött. Hamar megszerette az ottani életet és végül a papi hivatást választotta. Életét mindvégig az emberiségnek és a gyermekeknek szánta. 270-ben Jeruzsálemben a tengerészek védőszentjévé választották. Zarándokútjáról hazaérve betért Anatólia fővárosába, Myra városba, ahol az ott élők püspökké avatták. Püspöki évei alatt a gyermekek és a szegények megsegítésére szentelte életét és költötte vagyonát, közben tanított, és a szeretetet hirdette. Egy éhínség idején szétosztotta az egyház összes pénzét a szegények közt, halála után pedig egy darabig ki lett onnan tiltva.
   A települések, falvak erre az alkalomra is szerveznek programokat, általában kisebb gyerekeknek. A mi falunkban a gyerekek 12 éves korukig minden évben kapnak Mikulás csomagot, és különböző programokon vehetnek részt. A holnapi napon pedig iskolánkba is megérkezik a Mikulás krampuszaival együtt. Már nagyon várom!

hq720.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr10018270283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása