HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Tóth Réka Anikó: A vadon élő állatok világnapja

2024.03.04. 18:41 Péterfy

   A vadon élő állatok világnapja március 3-án van. Célja, hogy felhívja a figyelmet a mi felelősségünkre. Az emberiség feladata, hogy megőrizze a bolygó élővilágának sokszínűségét.

   1973-ban hozták létre és írták alá az első államok a Washingtoni egyezményt. A megállapodás a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajokkal való nemzetközi kereskedelmet szabályozza. Az egyezmény aláírásának napját 40 évvel később az ENSZ közgyűlése a vadvilág világnapjának nyilvánította. Természetvédelmi Világszövetség adatai alapján közel 33 ezer állatfajt veszélyeztet kihalás és számuk aggasztó mértékben növekszik. Az esemény célja, hogy felhívja az emberek figyelmét bolygónk sokszínű élővilágára valamint arra, hogy mennyire törékeny a természet egyensúlya. Napjainkban Földünk élővilágának legnagyobb veszélyforrása az emberiség. Az illegális állatkereskedelem sajnos az egyik legjövedelmezőbb bűncselekmény világszerte. Az elmúlt években a vadon élő állatok és növények illegális kereskedelmének mértéke aggasztó mértékben megnőtt. Az orvvadászat csak egy a számtalan veszély közül, ami a vadvilágot fenyegeti. A mezőgazdaság egyre több területet hódít el az vadon élő állatok életteréből. Az egyre nagyobb mértékű környezetszennyezés, valamint a globális felmelegedés számos növény-, és állatfajt a kihalás szélére sodort. Földünk élőlényeinek közel 80 százaléka a vízben él. Becslések szerint  napjainkra az óceánok 40 százaléka erősen szennyezett az emberi tevékenység miatt.

   Ezúton szeretném felhívni a figyelmet Földünk, környezetünk és az állatvédelem fontosságára. Bízom benne, hogy nem csak ezen a napon fordítunk kiemelt figyelmet rá. 

allatok-vilagnapja1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr8518345623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása