HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Farkas Fanni - Szabó Izabella: Francia szakkör a Péterfy-iskolában

2024.03.07. 20:56 Péterfy

   Iskolánkban felső tagozatban lehetőség van francia nyelvet tanulni. Mi már ötödik osztályos korunk óta heti egy órában szorgalmasan járunk Szabó Ildikó tanárnőhöz az iskola könyvtárába. Azért járunk, mert jó hangulatban telnek az órák, és szeretnénk egyszer eljutni Franciaország fővárosába, Párizsba.
   A tanórák mindig nagyon érdekesek. Képekkel és francia szöveggel ellátott lapokról szoktunk tanulni, amiket közösen kitöltünk, majd felolvassuk, hogy a kiejtést is gyakoroljuk. Sok érdekes témával ismerkedtünk meg eddig, köztük a színekkel, számokkal, bemutatkozással és különféle kifejezésekkel is. Animációs videókat is szoktunk nézni eredeti nyelven. A tanórák alatt a francia kultúrával is megismerkedünk: rendszeresen zenét hallgatunk, ismert franciákról tanulunk, mint például a híres divattervezőről, Coco Chanelről. A párizsi épületeket is felfedezzük: tanulunk a Diadalívről és az Eiffel-toronyról is. Számunkra, akik németet tanulunk kissé nehezebb a nyelv, főként a kiejtés, de az angolt tanuló osztálytársaink szerint hasonlít egymásra a két nyelv. Ám könnyű úgy nyelvet tanulni, ha valakinek olyan kedves tanítója van, mint Ildikó néni.
   Azoknak ajánljuk a szakkört, akik szeretnének az angol/német mellett egy második nyelvvel is megismerkedni, akiket érdekel a francia kultúra, illetve jó hangulatú órákon vennének részt. Napjainkban nagyon fontos a nyelvtudás, felvételinél is plusz pontot jelent a nyelvvizsga, és külföldi utazás során is hasznát vesszük. Gyertek minél többen francia szakkörre, Ildikó néni szeretettel várja a vállalkozó szelleműeket. Bonne journée!

francia_szakkor.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr1518348283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása