HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Szabó Izabella: Anyák napja

2024.05.06. 21:54 Péterfy

   Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük. Ez a nap idén május 5-ére esett.
   Az ünnep eredete egészen az ókorig nyúlik vissza. Az ókori görögök tavasszal ünnepségeket rendeztek az istenek anyjának, Rheának a tiszteletére, és vele együtt az összes édesanyát köszöntötték. Az Amerikai Egyesült Államokban először Juli Ward Howe kampányolt ezügyben az 1870-es években Anyák Napi Kiáltványa segítségével. De végül nem neki köszönhetjük, hogy szélesebb körben elterjedt, hanem Ann Reeves Jarvisnak, aki már az 1860-as években összejöveteleket szervezett, ahol gyerekgondozást tanított a nőknek. Magyarországra 1925-ben ért el az ünnep Petri Pálné, egy államtitkár feleségének a jóvoltából.
   Én is készültem egy saját készítésű meglepetéssel édesanyám számára. Egy dobozt készítettem, aminek mind a négy oldalát kidíszítettem valami aprósággal. Nagyon örült neki az anyukám. Ezúton kívánok minden édesanyának és nagymamának boldog anyák napját!

20240506_184356.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr118398183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása