HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Nagy Zsombor: Mi a különbség Mikulás és Santa Claus között?

2020.12.02. 14:09 Péterfy

   Hamarosan, azaz december 6-án érkezik a Mikulás. Sok gyerek várja már, viszont sokan nem tesznek különbséget Mikulás és Santa Claus között.

   Mikulás Közép-Európában ismert, míg Santa Claus leginkább az angolszász országokban. Mi december 6-ra várjuk őt kisebb ajándékokkal, Santa Claus pedig december 25-én hozza a karácsonyi ajándékokat, azokat, amiket mi a Jézuskától kapunk. Mindkettő Szent Miklós alakján alapul, viszont Santa Clausnak nincs vallásos jelentősége, míg Mikulásnak van. Az általunk ismert Mikulás az égben lakik, Santa Claus pedig Lappföldön. Hozzánk gyalog jár, az angolszász országokba pedig rénszarvasok által húzott repülő szánon, és a kéményen keresztül hatol be a házakba. Mi az ablakba tesszük ki a csizmáinkat, amiben másnap reggel megtaláljuk az ajándékot, máshol pedig a kandallóra akasztott harisnyákba, zoknikba helyezi el őket. Mi általában édességet, déligyümölcsöt, rosszabb esetben csak egy virgácsot kapunk tőle, másoknak pedig a nagy karácsonyi ajándékot hozza. Mikulás és Santa Claus külső jegyeikben is kölönböznek: előbbi szikár alkatú, hosszú szakállú, és hosszú piros palástot hord, míg az utóbbi testes, rövid szakállú, rövid piros kabátot, övet és bojtos sapkát hord.

   Remélem, hogy már mindenki várja a Mikulást, és azt is, hogy ezután senki sem keveri össze Santa Clausszal. :)unnamed.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr2116315496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása