HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Nagy Zsombor: A Magyar Kultúra Napja

2021.01.25. 16:42 Péterfy

   A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc ezen a napon fejezte be a Himnuszt. Emellett a magyar kultúráról, irodalomról és művészetről emlékezünk meg.             

    Ez az ünnep a magyarok számára lehetőséget ad arra, hogy nagyobb figyelmet szentelhessünk a hagyományainknak, erősíthessük a nemzeti tudatunkat. A megemlékezés ötletét Fasang Árpád vetette fel, aki zongoraművész volt. Szavai szerint „ez a nap annak tudatosítására is alkalmas, hogy az ezeréves örökségből meríthetünk, és van mire büszkének lennünk, hiszen ez a nemzet sokat adott Európa, a világ kultúrájának. Ez az örökség tartást ad, ezzel gazdálkodni lehet, valamint segíthet a mai gondok megoldásában is”. Az ötlete 1985-ben jött, a Hazafias Népfront Országos Tanácsa 1988 decemberi ülésén tett felhívást, és 1989-ben ők szervezték az első évfordulós rendezvényeket. Azóta minden évben január 22-én megünneplik ezt a napot.                       

    Az emléknapon a magyarság szerte a világban megemlékezik kulturális értékeinkről. Koncerteket, kiállításokat szerveznek, irodalmi esteket, színházi előadásokat tartanak. Iskolánkban a vírushelyzetre tekintettel rádión keresztül hallhattunk információkat az emléknapról, majd játékos feladatokat kaptunk, amik megoldásáért jutalom járt.                                                                                                                                                                         

    Az idén a járványnak köszönhetően különös módon kellett megünnepelnünk ezt a jeles napot, de így is meg tudtunk emlékezni méltó módon. 

letoltes.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr316402968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása