HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Tóth Csilla Emese könyvajánlója - A barátságos óriás

2022.11.20. 19:17 Péterfy

   Mostanában olvasott kedvenc könyvem Roald Dahl: A barátságos óriás. Ebben a könyvben egy kislány (Szofi) és egy óriás a főszereplő.
   Az óriás átjár az emberek világába álmokat befújni a gyerekeknek, de úgy, hogy ne lássák meg. Ám Szofi észre veszi, így az óriás magával viszi. Az óriás világában ő különcnek számít, mert népe embereket eszik, de ő nem. Egy "orrborka" nevű, uborkára emlékeztető termést fogyaszt, ami lila, nagy, nyálkás és gusztustalan. A kislány és az óriás a történet során összebarátkozik. Amikor az óriások az embereket meg akarják támadni, ketten kieszelnek egy tervet, hogy megállítsák őket. Ehhez kapnak segítséget is.

    Számomra nagyon izgalmas olvasmány volt. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a fantasy könyveket. A kötetből filmes feldolgozás is készült. 

thebfg_ex_og.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr1717983584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása