HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Jankovics Dalma: A vörös panda

2023.04.24. 10:02 Péterfy

   A televízióban a Viasat Nature csatornán egy ismeretterjesztő filmet néztem meg a vörös pandák életéről.

   A vörös panda, más néven a vörös macskamedve, az Aliurus flugens a macskamedvék családjába tartozik. Két alfaja ismert, a keleti és a nyugati kispanda. Az állatkertek általában a keleti alfajt szokták tartani: az Ailurus flugens flugens egy kistestű ragadozó. A vörös panda Ázsiában, a Himalája hegység 2200 és 4800 méterei között a legelterjedtebb, de Burmában, Nepálban, Indiában és Kínában is megtalálhatók. Tűlevelű és lombhullató erdőkben élnek, magányosan. Táplálékuk lehet bambusz, levél, virág, gyümölcs, tojás vagy kis testű állat. Az emberek és a párducok az ellenségeik. Szabadon 8-10 évig élnek, de fogságban akár 20 évig is életben tudnak maradni. 3,7 és 6,2 kg között van a testsúlyuk. Fennmaradását veszélyezteti a sok vadász, akik bundájáért keresik. Egyike azon kevés állatfajoknak, melyből fogságban nőstényfelesleg van. Lassan szaporodnak, ezért egy állatkertnek több évig is kell várnia egy- egy példányra.

   Nagyon informatív volt a film a pandáról, annyira megtetszett, hogy jelenleg a kedvenc állatom. A csatornát ajánlom minden természetkedvelőnek, sokat lehet tanulni belőle a minket körülvevő állat-és növényvilágról.
vorospa001.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr3518109290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása