HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Márton Zalán: A méhek világnapja

2023.05.08. 08:50 Péterfy

   Május 20-án ünnepeljük a méhek világnapját. Azért ekkor, mert 1934-ben ezen a napon született Anton Jansa, a méhészet egyik meghatározó alakja. Halála után Mária Terézia rendeletben írta elő, hogy minden méhészetet oktató szakembernek Jansa két ismert könyvét kötelező tananyagként használja.
   A világon a legmagasabb arányban Szlovéniában foglalkoznak méhészkedéssel, ami a lakosság mintegy fél százalékát jelenti. Magyarországon körülbelül húszezer méhész munkálkodik összesen – nagyjából – egymillió méhcsaládot gondozva, amivel a hatodikak vagyunk az uniós rangsorban. A magyarországi egymillió méhcsaládban ötven milliárd méh teszi nyáron a dolgát, amelyek naponta mintegy harminc billió virágot látogatnak meg.
   A méhek napja azon túl, hogy felhívja a figyelmet apró rovar-barátaink nélkülözhetetlenségére, figyelmeztet bennünket a természeti környezet megóvásának fontosságára is.
11aug_w1-e_1b1-e1526492959437-660x371.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr718119116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása