HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Tóth Réka Anikó sorozatajánlója - Szívek szállodája

2023.10.04. 07:00 Péterfy

   A kedvenc sorozatom címe Szívek szállodája, angolul Gilmore Girls, egy amerikai sorozat. Anyukám ajánlotta már nekem, illetve a kedvenc könyvemben is sokszor említették, ezért nyár elején elkezdtem nézni. Hét évada van, egy évad 20-24 részből áll, egyenként nagyjából 40-50 percesek. 

   A két főszereplő Lorelai Gilmore és azonos nevű lánya, akit mindenki csak Rorynak hív, a connecticuti kitalált kisvárosban, Stars Hollowban élnek. A történet azzal kezdődik, hogy Rory-t felveszik egy elit középiskolába, a Chiltonba, ami egy drága magániskola. Ez biztosítaná a lehetőséget, hogy bejusson a Harvard egyetemre, ami nagy álma. Lassan kiderül, hogy Lorelai 16 évesen szülte meg gyermekét, és nem volt hajlandó feleségül menni annak apjához, így inkább otthagyta csalódott szüleit Hartfordban. Mivel egyedül neveli lányát, így kénytelen felvenni a kapcsolatot gazdag szüleivel, Emily-vel és Richard-dal, hogy pénzt kérjen tőlük kölcsön. Megállapodnak, hogy a (nagy)szülők fizetik az iskolát, cserébe minden péntek este ott kell vacsorázniuk.

Hartfordtól 30 percnyire található a város, ahol élnek, és tele van változatos, kissé különc karakterekkel, ahol szintén zajlik az élet. Lorelai egy szállodában igazgató, de két munkatársával - Sookie-val, aki főszakács, és Michel-lel, aki recepciós - saját szállót szeretnének nyitni, és sokat dolgoznak az álmuk megvalósításáért. Fontos szerepet játszik még a lányok életében Luke, a helyi kávézó tulajdonosa, aki amellett, hogy kávéval látja el őket (kedvenc italuk), pótapa, legjobb barát, ezermester, támasz. 

Rory legjobb barátnője Lane Kim, egy koreai származású lány. Édesanyja őt is egyedül neveli erősen vallásos hitben, jóval szigorúbban, mint Rory-t. Ő ennek ellenére megtalálja a saját útját, ami a rock. Először a zene szeretete, majd annak művelése által teljesedik ki, közben persze ott is megjelenik a családi konfliktus. 

A sorozat több témát is körüljár, többek között a családi problémákat, barátságot, szerelmet ugyanúgy, mint a generációs különbségeket és társadalmi osztályokat. Az anya-lánya kapcsolat Lorelai és Emily, valamint Lorelai és Rory között a film meghatározó témájává válik. Ezeket mind megfűszerezik a szereplők pörgős és szellemes szócsatáikkal, ami igazán könnyeddé, élvezhetővé teszi az egész sorozatot. 

   Ha szeretitek a humorral teli, romantikus drámát, akkor nagyon ajánlom. Nektek is van olyan sorozat, ami úgy magával ragadott, mint ez a történet engem?

evad-2.jpeg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr6318227421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása