HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Szabó Izabella: Mindenszentek

2023.11.12. 15:09 Péterfy

   A mindenszentek vagy mindenszentek napja a keresztények ünnepe, az üdvözült lelkek emléknapja, melyet a katolikus keresztény világ november 1-jén tart. Ezen a napon megemlékezünk elhunyt családtagjainkra, barátainkra.
   Mi is ezt tettük a családommal, több temetőbe is ellátogattunk. Először a zalakarosi temetőbe, ahol az egyik nagypapám és a dédszüleim vannak eltemetve. Ezután Galambokra mentünk a másik papámhoz. Garaboncon meglátogattuk anyukám sógornőjének az édesapját. Nemesvidon is jártunk, ahol az ükszüleim síremléke található. Végül a kanizsai temetőben zártuk utunkat, itt a másik ágról való dédszüleim vannak eltemetve. A világháborús hősök emlékművénél is gyújtottunk gyertyákat.
   Ilyenkor több rokonnal, ismerőssel is találkozunk. Eszünkbe jutnak az elhunyt hozzátartozóinkkal kapcsolatos emlékeink, de természetesen nem csak ezen a napon gondolunk rájuk.

osz_mindenszentek_gyertya_gyertyalang_mecses.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr1618256771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása