HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Farkas Fanni: A macskák védőszentje

2024.03.18. 20:03 Péterfy

   Március 17-én a macskák védőszentjéről, a VII. században, a jelenlegi Belgium területén élt szerzetesnőről, Nivelles-i Szent Gertrúdról emlékezünk.

   A szerzetesnő nevéhez fűződik az első középkori macskamenhely létrehozása, amely az általa és édesanyja által alapított kolostor falakkal védett kertjében kapott helyet. Szent Gertrúd élete és a macskákkal kapcsolatos nagyszerű tettei minden őt követő korszakban példaértékűek voltak az állatok védelmét, a keresztény könyörületességet fontosnak tartók számára. A Macskaárvaház által alapított Szent Gertrúd-díj is ennek emlékét őrzi. A Szent Gertrúd állatvédelmi díjat minden évben azok kapják, akik idejüket, anyagi erőforrásaikat, befolyásukat önzetlenül, ellenszolgáltatást nem várva, az állatvédelem szolgálatába állítják.

   Ezúton szeretném felhívni a blog olvasóinak figyelmét az állatvédelem fontosságára. „Amíg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik." - Anatole France.

szent_gertrud_01.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr9418356963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása