HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Simon Liza könyvajánlója - Szabó Magda: Abigél

2024.09.12. 13:26 Péterfy

   Idén a kötelező olvasmányunk Szabó Magdától az Abigél című mű volt. Tudom, hogy amint meghalljátok azt, hogy „kötelező olvasmány”, sokan szenvedéssel töltött időre gondoltok. Én viszont megpróbálok a könyvajánlóimmal változtatni a véleményeteken. Igazából az lenne a célom, hogy megszeressétek az olvasást. Akik meg már egyébként is szeretnek olvasni, azoknak egy remek oldal lesz kiválasztani a következő olvasmányukat. Ezért készítettem egy kis kedvhozó ajánlót az olvasáshoz, és amint az a címben is szerepel, az Abigélről fogok mesélni nektek.

   Röviden a történet: A főszereplőnk, Vitay Georgina, egy 15 éves diáklány, aki elvesztette az édesanyját még kiskorában és most az édesapjával él együtt. A történet alatt a 2. világháború zajlik és az apukája tábornok a háborúban, ezért ritkán térhet csak haza. Így úgy határoz, hogy beadja alányát az úgynevezett Matula János Leánygimnáziumba. Amikor ez Georgina tudomására jut, nem igazán tetszik neki, mert ez azt jelenti, hogy ott kell hagynia a szerelmét, Kuncz Ferit is. Az intézetbe bekerülve nagyon furának tartja az iskolát, a szokásokat, a tradíciókat és a szabályokat. Kezdetben gyakran úgy érzi magát, mintha egy börtönben élne, mert társaival sem jön ki igazán … Amellett, hogy olvashatunk Gina szürke mindennapjairól, sok izgalmas dolog is megtörténik vele. Például, a lányoktól tudomást szerez egy kőszoborról, és ezután kezdődnek az igazán fordulatos események. Sok tanulság is el van rejtve a könyvben, például, az, hogy mennyire jó, ha az embert egyösszetartó közösség veszi körül. És ehhez kapcsolódóan, hogy soha ne ítélkezzünk első látásra, amíg nem ismerjük meg igazán az adott embert. „A tudat, hogy barátai vannak, akik minden áldozatra és kockázatra készek érte,enyhítette izgalmát, majd meg is szüntette egészen.” 

   Ez egy fordulatokkal teli könyv, szóval aki szereti az izgalmakat, annak nagyon tudom ajánlani. A könyv megtalálható film formátumban is. Remélem, hogy tudtam egy kis kedvet hozni a könyvhöz, mindenkinek jó olvasást kívánok! Hamarosan újabb ajánlóval jelentkezek. Legközelebb találkozunk!

messenger_creation_5a47bde1-5507-4c9a-97f5-d44d1b6c69df.jpeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr1818490215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása