76 dkg lisztet, 34 dkg porcukrot, 2 evőkanál szódabikarbónát, 1 mézeskalács fűszerkeveréket összekeverünk. Hozzáadunk 5 dkg margarint, 4 egész tojást, 4 evőkanál langyosra melegített mézet, és az egészet összedolgozzuk. A tésztát kis pihentetés után (legjobb, ha egy éjszakát pihentetjük) 3 milliméteresre nyújtjuk. Mintázzuk, kiszúrjuk. Megkenjük felvert tojással, díszítjük mazsolával, magokkal, dióval, mákkal, apró cukorkával, majd sütőpapírral bélelt tepsiben közepes tűznél sütjük. Díszíthetjük cukormázzal is.
Cukormáz: 2 tojás fehérjét 24 dkg porcukorral legalább 20-30 percig fakanállal keverünk,1-2 csepp citromot teszünk bele. (Ha szálat tudunk húzni belőle, akkor nem folyik.)
Kipróbált, tuti recept!
Jó sütögetést!