HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Idén is Magyar Diáksport Napja!

2015.09.17. 13:26 Péterfy

Iskolánk a tavalyi évhez hasonlóan az idén is csatlakozott a felhíváshoz, szeptember 25-én 2015 méter futás  vár a résztvevőkre!

diaksport.JPG

(Fotó a tavalyi eseményről)

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) az idei évben is meghirdeti a Magyar Diáksport Napját.

Az eseménysorozat 2014-ben minden korábbinál nagyobb résztvevőszámmal zajlott le: 768 iskola mintegy 200.000 tanulója töltött mozgással legalább két órát, akikhez a tanárok és sok esetben a szülők is csatlakoztak, így a résztvevőszám meghaladta 220.000-et.

A jelentkező iskolák számára a hagyományos diáksport napi futótávon (ezúttal 2015 m) kívül nincs semmilyen kötöttség, hogy a kért 120 perces mozgás keretei között milyen aktivitást végezzenek.

Az immár hagyományos Magyar Diáksport Napja 2015. szeptember 25-én pénteken kerül megrendezésre, idén először a Magyar Diáksport Szövetség által koordinált Európai Diáksportnap keretében, csatlakozva az Európai Bizottság által idén útjára indított Európai Sporthét #Beactive, valamint az International Sport and Culture Association (ISCA) Move Week kezdeményezéshez (www.moveweek.eu).

Forrás: kesport.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr787795226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása