HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Nagy Zsombor: Valentin-nap

2021.02.22. 14:30 Péterfy

   Szent Bálint a lelkibetegek és a szerelmesek védőszentje. A Bálint napján tartott Valentin-nap világszerte elterjedt szerelmes ünnepként.

   Magyarországon az 1990-es években vált ismertté ez az ünnep. A Valentin nap neve az angol Valentine's Day magyar megfelelője. Minden évben február 14-én tartják. Ezen a napon a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket, vagy szerelmes üzenetekkel kedveskednek nekik. A nap vallási eredete szerte a világban háttérbe szorult. Ennek a keresztény szokásnak az eredete az, hogy Szent Bálint, Terni püspöke a 14. században a jegyesek és a fiatal házasok védőszentjévé vált. Erről a szentről elterjedt egy történet, ami megteremtette az ünnep alapját. Eszerint mielőtt keresztény hite miatt kivégezték volna Bálintot, hite erejével visszaadta a börtönőr vak leányának a látását. Mielőtt február 14-én kivégezték, egy üzenetet hagyott a lánynak, amelyen az ő aláírása szerepelt: "A te Bálintod". Ez a Bálint-napi üzenetküldés leggyakoribb magyarázata.

   Engem igazából hidegen hagy ez az ünnep, hiszen nem vagyok szerelmes senkibe, de a felnőtteknek és a szerelmeseknek biztos sokat jelent ez a nap. heart-3096379_340.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr4816435638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása