HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Vincze Kevin: Környezetvédő amerikai sztárok

2022.04.01. 13:38 Péterfy

   A Víz világnapja alkalmából utána néztem, hogy mely hírességek elkötelezett hívei a környezetvédelemnek. 
Robert Redford: a legnagyobb és a legharcosabb környezetvédők egyike. Utah-ban létrehozta a Sundance Környezetvédelmi Parkot, amelynek ökotudatos lakói üveghulladékot hasznosítanak újra és bioszappant gyártanak, továbbá vendéglátással foglalkoznak. Kampányolt az ellen, hogy országutat létesítsenek egy civilizációtól érintetlen körzet kellős közepén, annak ellenére is, hogy a helyi lakosok szerint szükség volt rá, miután a régi úton sok volt a halálos baleset. Vállalata zöld tévécsatornát is működtet, gyakran tart előadásokat a témáról a különböző egyetemeken vendégelőadóként, sőt, még Barack Obamát is támadta a Keystone XL olajvezeték építése miatt. Santa Monica-i házára napelemeket szerelt fel, a WC-t esővízzel öblíti, a légkondicionálást a hűvös tengeri széllel biztosítja, és a házában a hírek szerint nincs egyetlen műanyag tárgy vagy eszköz sem. Ha ez valóban így van, az igen komoly teljesítmény, illetve biztosan le kellett mondania néhány készülék használatáról.
Julia Roberts: Számos ökobarát dokumentumfilmben vett részt, az UNICEF-ben a bioüzemanyagokat népszerűsíti. A 90-es években a gorillákról, mint veszélyeztetett fajról filmezett Ázsiában, újrahasznosít a háztartásában, komposztál, esővizet gyűjt és napelemekkel biztosítja az energiát a házában.
Leonardo Dicaprio: Robert Redford mellett talán a másik, legismertebben környezetvédő sztár, főként azóta, hogy a 2016-os Oscar-díjátadon tartott beszédében felhívta a figyelmet a környezettudatosságra. Az utolsó óra című film szerzője, narrátora és producere, amely képekkel mutatja be a klímaváltozás hatásait és a Föld pusztulását. Alapítványt hozott létre a Föld megmentése céljából, amely mindenféle környezetbarát projektet támogat, ők hívták fel a figyelmet arra, hogy az élőhelyek zsugorodása és a vadorzás miatt a bengáli tigrist a kihalás veszélye fenyegeti, és a jóvoltukból sikerült felszaporítani egy nepáli nemzeti parkban a tigrisek számát. Magángép helyett menetrend szerint közlekedő repülővel utazik, a házán napelemek vannak, hibrid autót és Teslat vezet. Van egy saját szigete, amelyen környezetbarát apartmanokat alakíttatott ki, és a repülőgép kifutópályára napelemeket szereltetett.
   Én úgy igyekszem védeni a környezetemet, hogy nem szemetelek az utcán, igyekszem a vizet nem pazarolni, illetve gyalog vagy biciklivel közlekedem. 
depositphotos_2901307_original.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr317795183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása