HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Tóth Csilla Emese filmajánlója - Öt éjjel Freddy pizzázójában

2023.12.02. 12:30 Péterfy

       Legutóbbi filmélményemet szeretném megosztani veletek. Ez a film egy játék alapján készült: a Five Nights At Freddy's, ami egy számítógépes horrorjáték.
    A történet arról szól, hogy Mike, a főszereplő állást keres. Felajánlottak neki egy munkát, éjjeliőr kell a pizzériába, de nem tudja elfogadni, hiszen ott van a húga, Abby, akire vigyáznia kell. A pizzéria tulajdonosa azért ad neki egy papírt, ha mégis meggondolja magát, föl tudja hívni őt. Mike később felhívja a számot, és elfogadja a munkát. Max-et, a bébiszittert kéri meg, hogy vigyázzon Abby-re, amíg ő távol van. Az első éjszaka átlagos volt, nem történt semmi különleges, de álmában látott néhán kisgyereket, akikkel beszélni akart, ám ők elfutottak előle. A következő éjszakán átment hozzá Vanessa, egy rendőr, hogy elmondja, mi a teendője egy éjjeliőrnek. Ő lesz a segítője, de valamire figyelmeztetni akarja. Eközben Mike nagynénje lefizet egy bandát, hogy szedjék szét a robotokat a pizzériában, Mike veszítse el a munkáját és oda kelljen költözni Abby-nek hozzá, hogy több pénze legyen, de a robotok megölik a betolakodókat. A bandában benne volt Max is, szóval az utolsó éjszakán a nagynéninek kell a lányra vigyázni. Közben Mike-nak sikerül beszélnie a gyerekekkel az álmában, és megegyeznek, hogy magukhoz veszik Abby-t, ő meg visszakapja a halott öccsét. Mike nem gondolta ezt végig, és megpróbálta akadályozni, hogy a robotok magukhoz vegyék a húgát, ami sikerült is Vanessa segítségével. Közben megjelent a pizzéria tulajdonosa, William Afton, aki a robotokat irányítja. Mike rájön, hogy egy rajzzal fedi el William azt, hogy ő ölte meg a gyerekeket, akiknek a lelke és a teste az animatronikokban van. Abby lerajzolja az igazságot, ezért a robotok ellene irányulnak. A tulajdonos egy nyulas jelmezben, vagyis springlockban van, amiből Cupcake, az egyik robot "segítője" kiharap egy darabot, ami által elromlik a ruha, és automatikusan átvált abba a módba, hogy nincs benne ember. William pedig, mielőtt meghal, azt mondja, hogy "Mindig visszatérek", angolul "I always come back". A vége azzal záródik, hogy Abby és Mike meglátogatják Vanessa-t a kórházban, mert az apja, William leszúrta őt.
     Kezdetben kicsit tartottam, hogy ijesztő lesz a film, de nem féltem. Angolul néztem, hogy gyakoroljam a nyelvet is. Ajánlom az alkotást mindazoknak, akik szeretik az animációt és a misztikus filmeket.

thegeek-five-nights-at-freddys-3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr118272229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása