HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Kanizsai Szirmok II.

2016.12.18. 16:03 Péterfy

Bensőséges ünnepség keretében mutatták be a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolájának könyvtárában a Kanizsai szirmok legújabb verseskötetét.

Az első Kanizsai Szirmok 2008-ban jelent meg az iskolában. Akkor úgy gondolták az életre hívói, hogy minden évben lehetőséget biztosítanak a város diákjainak, hogy verseik ne az asztalfiókban heverjenek, hanem egy kis kiadványban közkinccsé váljanak – mondta köszöntőjében Laukó Emőke igazgató, majd hozzátette: több éves kihagyás után a város Kulturális Bizottságának támogatásával újra verselésre hívták a város diákjait, együtt a Kanizsai Kulturális Központ munkatársaival.

Örömükre három általános iskola, a Kiskanizsai, a Kőrösi Csoma Sándor-Péterfy Sándor Általános Iskola Péterfy Sándor Tagintézménye és a Miklósfai Általános Iskola 13 kisdiákja is elküldte a versét.

A Batthyány Lajos, a Dr. Mező Ferenc Gimnázium, a Piarista Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Boldog Donáti Celesztina Óvoda és a Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolájának 17 fiatal poétája – 12 lány és 5 fiú –, vállalta a megmérettetést, legtitkosabb énjük megmutatását.

A verseskötetet Bognárné Ritecz Rita és Hajósné Burján Tímea lektorálta. Szerkesztette és a hátsó borítót Földvári Zsuzsanna tervezte.

A kötetbemutató időpontjául nem véletlenül választották a Luca napot, mely név fényt hozót, a fényt is jelenti. „A kötetben lévő versekkel szeretnénk mindannyiótoknak egy kis fényt sugározni” – hangsúlyozta befejezésül az igazgatónő.

A verseket Bogárné Ritecz Rita pedagógus, versmondó és Zsoldi Gergely, a KKK marketing munkatársa tolmácsolta az ünnepségen, mely fogadással zárult.

B.E.

Forrás: http://www.kanizsaujsag.hu/hirek/34690/kanizsai-szirmok-ii/

KŐVÁRI JÚNÓ : A SZÓ

 

A szótól fáj a szív,

És szívfájdalom okozta a legtöbb szituációt,

Mikor az igenből talán, majd később esetleg keletkezett.

 

A szó, mely kábulatba vont,

Melyet mindenki a szívébe temetett,

Naponta vetted elő félve,

Mert tudtad, ráléptél a csapdára,

És feketéből átfestettél mindent vörösbe.

 

A szó, mely új életre pezsdített,

Hisz minden napnak értelmet adott.

Vártál minden lehetőséget,

És tűrted az ellenkező csapatot.

 

A szó, mit neked mondtak,

Te meg csak úgy elvetted,

És boldog lettél,

Mert a szívében helyet foglaltál.

De csak amíg lakbért kapott,

Utána semmire se használt.

 

A szó, mely kitett,

Mi az utcán fázni hagyott,

És magadra szórtál szitkozódást,

Hogy nem kerülted ki az gödröt.

 

Aztán jött a szó, mely felnyalábolt,

Mi esténként fűtött,

Ha sírtál vigasztalt,

A szívedben tüzet csiholt,

És csinált a szürke égből színeset,

Az életedből újra boldogot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr6612055873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása