HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Megyei döntőben a Kőrösi-Péterfy csapata

2015.01.13. 22:45 Péterfy

Forrás: KANIZSA TV

Városi diákolimpia döntő

A játékos sportverseny az egyik legösszetettebb diákolimpiai
versenyszám.Rengeteg mindenre tanítja a gyerekeket.
VIDEO

Hídakadály, krumpliültetés, bombázó – csak néhány a Játékos Sportverseny idei feladatai közül. Az évről évre gyerekek tömegeit megmozgató diákolimpia városi döntőjét csütörtökön tartották. A megmérettetésen a Kőrösi-Péterfy Iskola, a Zrínyi Iskola és a házigazda Rozgonyi Iskola csapatai vettek részt.

A Magyar Diáksport Szövetség célja, hogy a nevelési-oktatási intézmények tanulói az életkoruknak megfelelő, valamint a tantervi anyagra épülő játékos sor- és váltóversenyeken tehessék próbára magukat. Az egészséges, jókedvű sportolásban gazdag életmód megalapozása mellett az iskolák közti kapcsolatok kiépítése és a sportbarátságok elmélyítése is szempont.

„A játékos sportverseny az egyik legösszetettebb diákolimpiai versenyszám. Rengeteg mindenre tanítja a gyerekeket. Az egymásért való küzdésre, kooperációra tanítja őket, illetve nagyon sok motorikus képességet fejleszt, tehát nagyon jó fejlesztő hatású. Fizikailag, erkölcsileg – minden tekintetben.” - mondta el Jeszenői Csaba a Rozgonyi Úti Általános Iskola igazgatója.

A feladatokat 12 fős fiú-lány csapatok hajtották végre. Az első és második helyezett iskolák delegációi számára nincs megállás: a megyei döntőt január 14-én tartják 10 órától a Zsigmondy csarnokban.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr327072337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása