HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Tóth Réka Anikó: Sándor, József, Benedek

2023.03.19. 21:13 Péterfy

   A legenda szerint Szent Péter nem győzte hallgatni a hidegtől vacogó emberek fohászait, fogott egy nagy zsákot, feltöltötte napmeleggel, és megbízta Sándort, hogy vigye le a Földre. 

   Sándor ment, mendegélt, de út közben nagyon elfáradt a meleg súlya alatt. Hiába törölgette a homlokát, lazította a ruháját, szomjas és fáradt maradt. Körülnézett, és meglátott a Tejút mellett egy kocsmát. Hogy megpihenjen, lepakolt, és inni kezdett. Közben álmos lett, és elaludt. Szent Péter már sokallta a földi embereknek a meleg utáni könyörgését, ezért Sándor után küldte Józsefet, hogy keresse meg. Sokáig kereste, míg végül megtalálta az ivóban. A bor mellett azonban ő is elfeledkezett, hogy miért küldték. Útra indította a harmadikat, Benedeket is az öreg Péter. De Benedek is úgy járt, mint a másik kettő. Szent Péter csak várta, leste, mikor ér a Földre a meleg. Lenézett az égből, de a vándorokat sehol sem látta. Nagyon megharagudott, és Mátyást küldte a Földre, korbáccsal a kezében. Mátyás hamarosan rájuk akadt a kocsmában, mert a jókedvű dalolásuk messzire elhallatszott. Amikor a három vidám koma meglátta Mátyást ostorral a kezében, felkötötték a nyúlcipőt, és siettek a Földre a zsák meleggel. Hirtelen nagy meleg lett, minden jég megolvadt. Ezért mondják rájuk az ismert regulát, Mátyást pedig megtisztelték a jégtörő névvel.

   Ezúton kívánok minden kedves Sándornak, Józsefnek, Benedeknek nagyon boldog névnapot!
sandor-jozsef-benedek2_-768x501.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr6918075618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása