HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Vincze Kevin filmajánlója - Rush (2013)

2023.04.24. 09:41 Péterfy

   Nagyon kevés olyan versenyzéssel kapcsolatos film van, ami igazán jól be tudja mutatni a versenyzés minden pillanatát. Azt pedig még nehezebb megmutatni a nézőknek, hogy az  1970-es vagy 1980-as években mit élhettek át a pilóták.
   Van azonban egy alkotás, ami mindkettő dolgot kiválóan átadja még képernyőn keresztül is. Ez pedig a Rush című film, magyar fordításban Hajsza a győzelemért. A történek James Hunt és Niki Lauda rivalizálását mutatja be, már az F3-tól kezdve. A cselekmény során többet is megtudunk a két versenyző hátteréről, arról, hogyan lettek Forma-1-es pilóták, valamint Lauda balesete és Hunt bajnoki címe is téma lesz. A film történelmileg hű, bár szerintem néhol lehetett volna a cselekmény lassabb. A képi világ csodálatos, a versenyzős jelenetek nagyon igényesek és élvezet őket nézni. Nem véletlenül zsebelték be a legjobb vágásért járó BAFTA-díjat. A filmzenét Hans Zimmer szerezte, ez felér bármilyen zenei elismeréssel. 
   A filmet motorsportot kedvelő nézőnek ajánlani tudom. Azoknak is, akik nem néznek autósportokat, egyszerűen egy jó filmet szeretnének megnézni. Kellemes szórakozást kívánok!
rush-471040098-large.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr7118109274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása