HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Simon Liza: Rendhagyó angolóra

2024.04.25. 07:39 Péterfy

   Különleges angolórában volt részünk. A tanórát nem Anita néni, hanem egy Ausztráliából származó vendég tartotta, a neve Judith Deborah Kiss. 6 évvel ezelőtt költözött Magyarországra a magyar férjével. A szabadidejében a Városi Könyvtárban tart társalgási foglalkozást az érdeklődőknek. Magyarul csak néhány szót beszél, így muszáj angolul kommunikálni vele. A tanóra előtt izgatottan vártuk, hogy megérkezzen.
   A bemutatkozás után rögtön egy kis ajándékkal lepte meg a csoportot. Mindenki választhatott egy Ausztráliából származó szuvenírt. Én egy kengurus kulcstartót választottam. Aztán kiosztott nekünk egy feladatlapot, ami tele volt Ausztráliáról szóló információkkal. Miközben az országról, az emberekről és a történelemről mesélt nekünk, mutatott sok szép képet is. Nagyon vicces és kedves volt. Ugyan nem mindent értettünk meg elsőre, de a tanárunk segített benne. Szerencsére Judith megértett mindent, amit mi mondtunk neki. Eközben sok új szót és kifejezést is tanultunk. Ezután megnéztünk egy rövid YouTube videót egy olyan ausztrál férfiról, aki szintén Magyarországon él. Az óra végén meghallgattuk az ausztrál gyerekek egyik kedvenc dalát, ami a kacagójancsi nevű madárról szól. Kaptunk néhány házi feladatot is. Az ausztrál „tanárunk” megígérte, hogy hamarosan együtt fogjuk leellenőrizni a feladatokat.
   A tanóra nagyon jó hangulatban telt és úgy tűnt, hogy sokkal hamarabb lett vége, mint máskor. Sok újat tanultunk Ausztráliáról, ami a tankönyvekben talán nincs is benne. Nagyon hasznos is volt, mert végre egy anyanyelvi beszélővel volt lehetőségünk társalogni. A házi feladatot sem felejtük el megcsinálni!

fb_img_1714022887855.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr9318389479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása