HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Bálint Marcell 4.a:Finom farsangi ételek

2013.02.04. 14:40 Péterfy

Van két farsangi étel amit nagyon szeretek: a csöröge fánk és a farsangi sonkás kifli. Farsangkor anyu nekem mindig ezeket szokta készíteni. Próbáljátok ki! 

Csöröge fánk

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 6 dkg hideg vaj, 1 evőkanál porcukor, 3 tojás sárgája, 4-5 evőkanál tejföl, 1 csipet só, olaj, vaníliás cukor, porcukor, lekvár

Elkészítése:

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a tojássárgáját, a tejfölt.Vékonyra kinyújtjuk, négyszögekre vágjuk, mindegyik közepét bemetsszük, a sarkát áthúzzuk a bemetszésen.Bő, forró olajban kisütjük, porcukorral megszórjuk, lekvárral tálaljuk.

Farsangi sonkás kifli

Hozzávalók:

Elkészítése:
  1. A tésztához összegyúrjuk az alapanyagokat (ha nagyon száraz, nehezen áll össze, egy kis tejföl adható hozzá), utána vékonyan kinyújtjuk, és háromszögeket vágunk belőle. Ráhelyezzük a sonkát.
  2. A háromszögeket feltekerjük a hosszabbik oldalától kezdve.
  3. Sütés előtt megkenjük tojássárgájával.
  4. Előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.    JÓ ÉTVÁGYAT!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr865062310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása