Van két farsangi étel amit nagyon szeretek: a csöröge fánk és a farsangi sonkás kifli. Farsangkor anyu nekem mindig ezeket szokta készíteni. Próbáljátok ki!
Csöröge fánk
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 6 dkg hideg vaj, 1 evőkanál porcukor, 3 tojás sárgája, 4-5 evőkanál tejföl, 1 csipet só, olaj, vaníliás cukor, porcukor, lekvár
Elkészítése:
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a tojássárgáját, a tejfölt.Vékonyra kinyújtjuk, négyszögekre vágjuk, mindegyik közepét bemetsszük, a sarkát áthúzzuk a bemetszésen.Bő, forró olajban kisütjük, porcukorral megszórjuk, lekvárral tálaljuk.
Farsangi sonkás kifli
Hozzávalók:
- A tésztához összegyúrjuk az alapanyagokat (ha nagyon száraz, nehezen áll össze, egy kis tejföl adható hozzá), utána vékonyan kinyújtjuk, és háromszögeket vágunk belőle. Ráhelyezzük a sonkát.
- A háromszögeket feltekerjük a hosszabbik oldalától kezdve.
- Sütés előtt megkenjük tojássárgájával.
- Előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük. JÓ ÉTVÁGYAT!