HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Európai Diáksport Napja -október 4-én a Péterfyben

2016.09.28. 22:18 Péterfy

 

essd_color.png

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) Erasmus+ projektje által elnyert közvetlen brüsszeli, európai uniós támogatás eredményeként az idén az európai sporthét alkalmából 15-20 uniós tagállam rendezheti meg saját nemzeti diáksport eseményét, amelynek alapja a Magyar Diáksport Napja.

Erről Balogh Gábor, az MDSZ elnöke beszélt az MTI-nek, hozzátéve, hogy a legutóbbi magyarországi diáksport napon 800 iskola vett részt, s egyszerre 200 ezer gyerek végzett testmozgást két órán keresztül, ezzel a hazai rendezvény Európa legnagyobb iskolai sporteseménye.

“Büszkék vagyunk arra, hogy három Erasmus+ programban is elnyertük az EU támogatását, külön öröm, hogy az egyikben a magyar testnevelési tantervet hasonlíthatjuk össze más uniós országokéval, s mi lehetünk a vezetői annak, hogy az európai sporthéten akár 20 tagállam is megrendezze a saját diáksport napját” – mondta az MDSZ elnöke.

EURÓPAI UNIÓS VÉDJEGY LETT AZ EURÓPAI DIÁKSPORT NAPJA

A Magyar Diáksport Szövetség vezette konzorcium – amelynek további tagjai: az egyesült királyságbeli Youth Sport Trust, a lengyel Fundacja V4 Sport, az International Sport and Culture Association (ISCA), a European Physical Education Association (EUPEA) és a bolgár BG BE Active Association – 2016 áprilisban regisztrációs kérelmet nyújtott be az Európai Diáksport Napja európai uniós védjegyként történő nyilvántartásba vétele érdekében.

Az Európai Unió Szellemi Tulajdon Hivatala augusztus végén vette lajstromba a védjegyet, s ezzel 10 évre kizárólagosságban megnyilvánuló védelmet biztosított a konzorcium tagjai számára sportversenyek és – események rendezésére a European School Sport Day® elnevezés használata körében.

A védjegyjogosult szervezetek a lajstromozás megtörténtét fontos mérföldkőnek tekintik abban a folyamatban, amelynek célja, hogy az Európai Diáksport Napját a kontinens egyik legjelentősebb iskolai sporteseményévé tegyük. Azok után, hogy a tavalyi évben Magyarország mellett Lengyelországban és Bulgáriában is sor került a diáksport nap megrendezésére, az idei évben reményeink szerint 17 ország mintegy egymillió diákja kapcsolódik be az Európai Diáksport Napja szeptember 30-án sorra kerülő eseményeibe.

www.mdsz.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr5511750705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása