HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Farkas Fanni - Szabó Izabella: Fenntarthatóság és környezetvédelem iskolánkban

2024.04.24. 19:45 Péterfy

   Április 22-én a Föld napja és a fenntarthatósági hét alkalmából projektnapot tartottunk az iskolánkban, melyre több szakembert is meghívtunk a környezetvédelem témájában. A tanulók által hulladékok felhasználásával készített öltözékekből, használati- és dísztárgyakból, illetve a témával kapcsolatos rajzokból pedig kiállítást rendeztünk az aulában. 
   Első órában Kötbauerné Farkas Beáta a Netta-Pannónia Kft.-től jött el hozzánk, aki megismertette velünk a szelektív hulladékgyűjtés világát. Később dr. Kovács Erik a Klímapolitikai Intézettől tartott előadást a vízről es annak fontosságáról, őt követte Gelencsérné Dr. Berta Renáta a Pannon Egyetemről. A körforgásos vízgazdálkodásról beszélt, majd - amit diáktársainkkal együtt a legjobban vártunk - kísérleteket mutatott be. Számunkra az a kísérlet volt a legérdekesebb, amikor egy kémcsőbe vizet, majd arra olajat öntött, és a két anyag elkülönült a csőben. A vizet később zöld színűre színezte, így a hátsó sorokban is jobban láthatóvá vált. A szakemberek előadásait diáktársaink előadása követte. Balogh Hanna 7.a osztályos tanuló Ökölábnyom címmel tartott szemléletes előadást. Karczagi Csenge és Simon Dóra Sára 8.a osztályos tanulók egy sokkoló animációs kisfilmmel kezdték előadásukat, mely azt mutatta be, mit művel az ember a természettel, a növényekkel, állatokkal, s mi szemetet képes felhalmozni, hogyan zsarolja ki környezetét. A kisfilm után ötleteket kaptunk tőlük a kisebb szeméthalmozás érdekében. A napot az iskolaudvar és az iskola szomszédos utcáinak megtisztításával zártuk. 
   Nekünk nagyon tetszett a projektnap, köszönjük Ildikó néninek a szervezést. Bízunk benne, hogy a következő tanévben is megrendezésre kerül hasonló. 20240422_095251.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr9618389171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása