HTML

Péterfyrkák

Friss topikok

Címkék

Tóth Réka Anikó könyvajánlója - A Szent Johanna gimi

2022.11.20. 19:55 Péterfy

   Most a kedvenc könyvemet fogom bemutatni, amit Leiner Laura írt. Ha a kezedbe veszed, nem fogod tudni letenni. Én is így voltam.

   A könyv egy 14 éves lány, Rentai Renáta naplója. Felvették a Szent Johanna Gimnáziumba, ami egy francia tagozatos magániskola Budapesten. Az osztályban 12-en járnak, 3 lány: Virág, Kinga és Reni és 9 fiú: Dave, Cortez, Ricsi, Zsolti, Jaques, Gábor, Robi, Andris és Arnold, akit a 4. részben levált Macu. Végigkísérhetjük az osztály 4 évét (félévenként 1 könyvben), Reni szemszögéből. Barátságok kialakulását, az osztály közösséggé válását, szerelmeket, vicces és durvább iskolai csínyeket. Reni kitűnő tanuló, nagyon szeret olvasni, az iskola újság tagja lesz. Nagyon jószívű, mindenkinek segít, ezért mindenki szereti. Rögtön összebarátkozik Virággal (az elején emós lánnyal, aki a végére viszont nagyon megváltozik), ő az LLB-je (legeslegjobb barátnője). Kinga vetélytársként tekint rá, mindig mindenben versenyez, de szükség esetén ott van, és a kellő támogatást nyújtja Reninek. A fiúk között csoportok alakultak ki: a menők (Cortez, Ricsi, Zsolti), akik zenéltek egy darabig, akikre a többiek hallgatnak, és akiket az egész suli csodált. A rockerek (Andris, Robi), akik mindig lázadnak, balhékat csinálnak. Az iMan-ek (Dave, Macu), akiknek a kütyük a mindenük, és a "nyomik" (Gábor, Jaques), akiket időnként észre sem vesznek.

   A könyv tele van könyv-, film-, és zeneajánlóval, puskázási és tanárkiakasztási tippekkel. Rengeteget lehet nevetni, de szomorú pillanatai is vannak, amiket átélhetünk Renivel és barátaival. Mikor kiolvastam az utolsó részt is, azt kívántam, bár tovább tartott volna. Nektek melyik a kedvenc könyvetek?

 szjg_04_baratok.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterfyrkak.blog.hu/api/trackback/id/tr2717983616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása